Afgelopen zaterdag reisden -heenreis duurde 2 uur en 37 minuten- de speelsters van dames 1 van DSS naar Emmen om aan te treden tegen een team uit de onderste regionen, E&O.

Voor de wedstrijd hielden de speelsters en het publiek een minuut stilte om de slachtoffers te herdenken van de aanslagen in Parijs 13 november.

De ploeg uit Heemskerk startte niet scherp genoeg en stond na een kwartier met 10-3 achter, toen leek het spel in zekere zin gespeeld. Toch DSS kwam verrassend terug door een aantal prachtige doelpunten van Melanie Draaijer, waardoor de stand 2 minuten voor rust 13-11 was in het voordeel van de thuisploeg. Helaas liep E&O door een tijdstraf aan de kant van DSS uit naar 16-11, dit was tevens de ruststand.

Na de rust verviel de jonge ploeg in haar oude patroon, er werd te gehaast gespeeld en door diverse foute passes kon E&O een aantal snelle breaks lopen en hieruit scoren.

Toch kon DSS zo nu en dan mooie acties maken waarin samenwerken centraal stond. De omschakeling was echter nog te traag, bovendien speelde E&O hard en fysiek spel waardoor de thuisploeg nog verder kon uitlopen en de eindstand 33-23 was.

Volgende week spelen de dames de eerste returnwedstrijd thuis in Heemskerk tegen V&L uit Geleen, hierna is er 6 weken ‘winterstop’. Kom DSS aanmoedigen in Sporthal de Waterakkers op zaterdag 21 november om 19.30 uur!

Klik hieronder voor meer foto’s:
Foto’s 1
Foto’s 2

foto E&O-DSS