DSS – Door Samenwerking Sterk

Afgelopen zaterdag werd de laatste thuiswedstrijd van DSS in de eredivisie gespeeld. De vierde wedstrijd in dit seizoen tegen E&O uit Emmen. DSS begon sterk, de stand kwam op gelijke hoogte tot 3-3. Na 10 minuten werd de aanval chaotisch en de verdediging onrustig waardoor E&O kon uitlopen naar 4-13. Toch wist DSS het spel weer om te buigen en vochten de dames zich terug naar een stand van 8-14.

Na de rust werd het spelbeeld iets agressiever, maar DSS liet zien waar het voor stond nl. Door –Samenwerking – Sterk. De dekking stond offensief en de aanvalspatronen liepen goed, dit resulteerde in vloeiende acties met mooie doelpunten. Met nog 10 minuten te spelen stond het 17-21 in het voordeel van de uitploeg. E&O wist van diverse tijdstraffen van DSS te profiteren door de ruimte te benutten en te scoren, waardoor de eindstand 20-26 was.

DSS kan terugkijken op een goede wedstrijd. Hopelijk kan deze positieve lijn worden vastgehouden zodat de allerlaatste wedstrijd van de eredivisie tegen Kwiek, zaterdag 23 april in Raalte, winnend kan worden afgesloten. Het is in ieder geval al zeker dat DSS volgend jaar zal spelen in de eerste divisie, de een na hoogste landelijke competitie van Nederland.