DSS verliest nipt van koploper

Zaterdag 25 november reisde DSS twee uur naar Deurningen om aan te treden tegen de koploper van de eerste divisie, DSVD.

DSS startte de wedstrijd ontzettend sterk! Na tien minuten spelen was de stand 0-5 in het voordeel van de Heemskerkse handbalploeg. Er werd als collectief verdedigd en de afstandsschoten werden perfect geblokt. In de aanval werd er goed samengespeeld, snel en zonder balverlies, bovendien konden de speelsters het geduld opbrengen om te ‘wachten’ tot de beste kans zich voordeed. Na een time-out ging DSVD anders verdedigen en de offensieve ‘mandekking’ op Britt van Elsacker of Sandra van Dijk haalde de structuur uit de aanval van DSS. Iedere aanval werd afgefloten door een technische fout en DSVD kwam steeds dichterbij tot een ruststand van 11-12.

Na de rust hield DSVD vast aan dezelfde verdedigingstactiek. Toch wist de Heemskerkse ploeg de stand redelijk gelijk te houden door snelle tegenaanvallen afgerond door Britt Visser en Jessey Bloemberg. Met nog vijf minuten te spelen was de stand 25-25. De scheidsrechters deelden vervolgens een 2 minuten tijdstraf uit aan DSS-speelster Rosalie Sap waardoor zij rode kaart kreeg omdat het haar derde tijdstraf van de wedstrijd betrof. DSVD benutte 2 penalty’s en daardoor kwam DSS voor het eerst in de wedstrijd op achterstand: 27-25. Beide ploegen wisten daarna nog een keer te scoren voordat het eindsignaal ging. Eindstand: 28-26. Enerzijds waren de dames van DSS positief over het spelbeeld dat zij hadden laten zien vooral in de eerste helft, anderzijds baalden zij dat ze niet voor een ‘stuntje’ hadden kunnen zorgen tegen de koploper. Vervelend bericht is dat Melanie Draaijer in de laatste tien minuten van de wedstrijd haar knie verdraaide en voorlopig is uitgeschakeld.
Volgend weekend spelen de dames geen wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is 9 december thuis in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur tegen Gemini uit Zoetermeer.

Op de foto ziet u Britt van Elsacker in actie voor DSS.

Foto: Simon Leijenaar

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!