Laatste tien minuten breken DSS op

DSS reisde ruim twee uur van Heemskerk naar Beek om de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019 te spelen tegen BFC. Op papier zou DSS mogelijk het onderspit delven aangezien BFC tweede stond in de competitie en DSS elfde. In de thuiswedstrijd, eerder dit seizoen, wist DSS BFC een puntje afhandig te maken door gelijk te spelen (22-22). De Heemskerkse handbalsters waren dus gemotiveerd een mooie wedstrijd neer te zetten. Echter moesten zij ook realistisch zijn, want met acht missende speelsters, zou het een flinke opgave worden. Deze afwezigheid was vanwege diverse redenen: blessures, vakantie en stageperiodes. Gelukkig was er een viertal invalspeelsters die verdienstelijk invielen, te weten: Kim de Ruyter, Roos van Hensbergen, Yvett van Dijk en Jolene Smit.

DSS pakte aan het begin van de wedstrijd een voorsprong, 2-4. BFC nam als reactie daarop een time-out waarna DSS het lastiger kreeg (10-6). Vlak voor rust ging DSS met zeven veldspeelsters spelen, wat haar vruchten afwierp. Er werd gerust met een stand van 14-12.

Na de rust kon DSS het grootste deel van de tijd bij blijven qua stand, maar de laatste tien minuten van de wedstrijd moest DSS haar meerdere erkennen in BFC. De kansen werden niet met volle overtuiging uitgespeeld. Daarnaast werden de Heemskerkse speelsters flink aangepakt door de dekking van BFC en deze overtredingen werden niet bestraft door de arbiters. Het gevolg was dat BFC gemakkelijk in balbezit kwam en steeds vlot wist te scoren. De einduitslag (36-27) is dan ook flink geflatteerd aangezien de achterstand enkel werd opgelopen in de laatste fase van de wedstrijd. Opvallend feit is dat alle veldspeelsters minstens één keer een scoringskans hebben benut!

Na de winterstop speelt DSS op zaterdag 4 januari 2020 tegen de directe concurrent VELO uit Wateringen in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur. Als zij weten te winnen, kunnen ze afstand nemen van de onderste regionen waar momenteel degradatie dreigt.

De speelsters en begeleiding wensen u allen fijne feestdagen en een mooi, gezond, gelukkig en sportief 2020!

Doelpunten: Britt van Elsacker (8), Angelique de Groot (6), Jet van der Kolk (4), Maxime Sinnige (2), Yara Buurmeijer (2), Kim de Ruyter (2), Yvett van Dijk (1), Roos van Hensbergen (1) en Jolene Smit (1)

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!