Carla de Groot Koninklijk onderscheiden

Met zeer grote trots maakt handbalvereniging DSS bekend dat haar erelid Carla de Groot vanmorgen door burgemeester Mieke Baltus op de hoogte is gesteld dat ze tijdens de jaarlijkse lintjesregen Koninklijk is onderscheiden.

Clubicoon Carla is bij DSS trainster, jeugdbegeleidster, coach, activiteiten organisator en naamgeefster van haar eigen toernooi. Het toernooi is een jaarlijks eerbetoon waar de top van de A- en B-jeugd uit Nederland op afkomt.
Carla traint al bijna 35 jaar de kinderen van DSS (en daarvoor ADO). Verschillende talenten hebben daarna de overstap gemaakt naar de nationale jeugdselecties en hebben samengespeeld met de handbalsters van het huidige oranje.
Carla is reeds erelid van DSS en heeft op het buitencomplex aan de Communicatieweg haar eigen veld (naar haar vernoemd) Daarnaast beheert Carla de materialen voor DSS en is ze de bekende olie in de raderen van de vereniging.

Deze super vrijwilligster is vele uren per week bezig met haar activiteiten voor de vereniging. Dit betekent dat zij zich sinds de oprichting van DSS al meer dan 22.000 uur voor de club heeft ingezet! Waar anderen weleens afhaken, verzaakt Carla nooit.

Naast haar vrijwilligerswerk bij DSS is Carla getrouwd met Piet- die overigens na zijn pensionering ook menig uurtje bij DSS doorbrengt-  en oma van Steef en Romy die dus ook regelmatig op het handbalveld te vinden zijn.

Ook op haar werk bij de Viva! Zorggroep spreekt men louter met waardering over Carla. Ook hier is loyaliteit vanzelfsprekend voor Carla want ze is sinds 1976 als verzorgende werkzaam in Huis ter Wijck. Daar werkt ze met name in de avonddienst met grote toewijding. Menig collega heeft van Carla geleerd hoe je netjes en heel efficiënt kan werken.

Helaas door de huidige corona crisis is het niet mogelijk om het lintje op te spelden in het gemeentehuis van Heemskerk. Deze festiviteiten en ook het daadwerkelijk feliciteren van Carla zal op een later moment gebeuren.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!