DSS hervat trainingen voor jeugd tot en met 12 jaar

Op 21 april heeft het kabinet een versoepeling aangekondigd van de geldende coronamaatregelen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport (geen officiële wedstrijden). Het bestuur van DSS heeft hierop besloten om vanaf donderdag 7 mei de trainingen voor leden tot en met 12 jaar te hervatten. De betreffende leden worden via de appgroepen van de teams geïnformeerd over de trainingstijden. Uiteraard is het de individuele keuze van de ouders om hun kinderen wel of niet deel te laten nemen aan de trainingen.

Bij de trainingen worden diverse maatregelen genomen om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het Nederlands Handbal Verbond heeft hiervoor in samenwerking met het NOC*NSF een protocol opgesteld. Wij volgen dit protocol. Hierin zijn specifieke voorschriften opgenomen voor ouders en sporters. Wij vragen iedereen de richtlijnen te lezen en op te volgen. Het volledige ‘Protocol Handbal Breedtesport’ is hier terug te lezen:

Ook jongeren tussen 13 en 18 jaar mogen door de versoepeling van de maatregelen onder begeleiding sporten. Echter, met inachtneming van de anderhalve meter afstand. Omdat handbal een contactsport is, is deze anderhalve meter afstand onzes inziens niet te handhaven. Daarom heeft het bestuur besloten om voor deze leeftijdscategorie de trainingen niet te hervatten.

Het hervatten van de trainingen voor kinderen tot en met 12 jaar is een eerste stap. We zijn bekend met het feit dat een aantal 13-jarige D-junioren buiten deze regeling valt. De leeftijdsnorm is echter door de overheid vastgesteld. Wij kunnen hier helaas geen uitzonderingen op maken. We hopen dat de regels de komende maanden verder versoepeld worden en we het nieuwe seizoen op normale wijze kunnen beginnen.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!