DSS handbalt tegen Kwiek
Afgelopen zaterdag speelden de dames van DSS in de nacompetie tegen Kwiek uit Raalte.

DSS snakt naar een overwinning in de nacompetitie. Echter de wedstrijd verliep niet voorspoedig. De dames leken niet 100% gefocust, want de aanvallen verliepen moeizaam. Het aanvalspatroon was niet snel en verrassend genoeg en door het lage baltempo kwam DSS niet tot scoren. Kwiek daarentegen toonde meer wilskracht en was sterker. Dit resulteerde in een ruststand van 10-20.

Het leek een verloren strijd, maar de Heemskerkse dames raapten zich bijeen en lieten zien dat ze wel sterk konden verdedigen. De tegenstander werd nu buiten de 9 meter lijn aangepakt en hierdoor werd de snelheid eruit gehaald. Door de offensieve verdediging kwam er meer passie en snelheid in het spel van DSS. De wisselwerking van verdediging met keeper zorgde ervoor dat ook keepster Paulien Molenaar (die haar laatste seizoen speelt bij DSS) diverse goede reddingen verrichtte.

Ook in de aanval liep het spel beter, en werd er goed samengespeeld en werd het geduld bewaard tot de beste kans, waardoor DSS vaker wist te scoren.

Helaas was de achterstand al te groot om nog tot een gelijkspel te kunnen komen of nog beter tot een overwinning. De eindstand was 25-32 in het voordeel van Kwiek.

Volgende week speelt DSS tegen SEW in Sporthal te Bloesem in Wognum om 19.00 uur.

 

Klik hier voor de foto’s gemaakt door Ronald SAP.

Klik hier voor de foto’s van ons toppertje Finette Vermeulen.

Klik hier voor de foto’s gemaakt door Simon Leijenaar.

IMG_0001 IMG_0002