DSS leek gemotiveerd van start te gaan tegen de thuisploeg VOC uit Amsterdam, er werd ook direct gescoord door de Heemskerkse dames. Echter vroeg de coach Johan van Huisstede na 14 minuten een time-out aan, dit was hard nodig, want de stand was inmiddels uitgelopen tot 10-3 voor de thuisclub. Na de time-out overliep VOC DSS door voornamelijk doelpunten te scoren uit break-outs. Deze ontstonden door onnodig balverlies van DSS in de aanval. Dit was te wijten aan de slechte balcontrole en verkeerde keuzes van de speelsters in de aanval .

De ruststand was 20-4 in het voordeel van VOC. De meegereisde supporters hoopten op een felle start van de 2e helft, maar dat zat er deze avond niet meer in. De speelsters van DSS schakelden niet goed om van aanval naar verdediging. Noemenswaardig is wél de prestatie van de keepers van DSS. Keepster Nencie Leijenaar die een goede eerste helft speelde en Paulien Molenaar die ook haar uiterste best deed om de bal uit haar doel te houden. Het was jammer dat zij niet werden gesteund door de verdediging. De eindstand was dan ook 47-10 in het voordeel van VOC.

DSS heeft een jonge ploeg met speelsters die veel kunnen leren van hun eigen fouten, en ook nog aan elkaar moet wennen. Dus het streven is het verbeteren van de eigen teamprestaties, dan komen de resultaten vanzelf.

Zaterdag 24 oktober om 19.30 uur is de volgende competitiewedstrijd in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk. DSS kampt met enkele blessures. Hopelijk zijn de speelsters zaterdag weer hersteld om de strijd aan te gaan tegen Quintus uit Den Haag.

Klik hier voor meer foto’s.

foto voc-dss