Afgelopen zaterdag hebben de speelsters van DSS de eerste returnwedstrijd gespeeld tegen V&L uit Geleen. De dames begonnen de wedstrijd sterk in de dekking, vol energie en de tegenstanders werden goed aangepakt. De thuisploeg beloonde zichzelf echter niet, want de kansen die in de aanval werden gecreëerd werden niet verzilverd. Daarentegen wist V&L wél te scoren.

Na de eerste paar minuten raakte DSS het spoor bijster. V&L liep dwars door de dekking heen en ook keepster Nencie Leijenaar had door de krachtige scherpe schoten van V&L het nakijken. De DSS dames hadden de grootste moeite om te scoren, daardoor kwam de onzekerheid van deze jonge ploeg terug en werd er rommelig zonder structuur gespeeld, dit kwam de prestaties niet ten goede.

De ruststand was dan ook 5-19.

Na de rust en na toegesproken te zijn door trainer/coach Johan van Huissteede leken de DSS speelsters wakker te zijn geschut, zij begonnen scherp aan de 2e helft en waren fel in de dekking. In de aanval was de rust teruggekeerd en dat wierp zijn vruchten af. Afgezien van wat kleine foutjes, was het spel stabieler en de het samenspel verliep beter waardoor het zelfvertrouwen bij de thuisploeg toenam. De eindstand was 15-29 in het voordeel van V&L.

Een zeer positief punt is dat DSS de tweede helft een gelijkspel speelde. Zowel DSS als V&L scoorden in het tweede half uur namelijk 10 punten. De Heemskerkse dames hebben sinds het begin van het seizoen zeker vooruitgang geboekt en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. DSS heeft zes weken rust en dat zullen de speelsters hard nodig hebben na deze fysiekzware 1e helft van de eredivisie competitie. Ook is deze periode zeer bruikbaar voor diverse speelsters om te kunnen herstellen van blessures.

De eerstvolgende wedstrijd is 9 januari 2016 in Venlo tegen de gelijknamige handbalploeg.

Klik hier voor de foto’s