Laatste competitiewedstrijd DSS handbal

Zaterdag 23 april jl. speelde DSS een uitwedstrijd in Raalte tegen handbalvereniging Kwiek.

Kwiek schoot uit de startblokken mede door hun supersnelle hoekspeelster nr. 9, die meerdere doelpunten scoorde, waar de DSS verdediging en sluitpost Nencie Leijenaar geen antwoord op hadden. DSS daarentegen had grote moeite om te scoren, de stand was na 18 minuten spelen 10-3 in het voordeel van de thuisploeg. Toch kreeg DSS tien minuten voor rust weer het juiste ritme te pakken. De dames gingen fanatieker verdedigen en maakte beter gebruik van de ruimte in de aanval.

Daardoor was de stand bij rust 13-8. Na rust ging DSS verder waar het was gebleven, waardoor het zelfs 13-10 werd! Opnieuw werd de Heemskerkse ploeg geteisterd door tijdstraffen waardoor Kwiek weer kon uitlopen. Helaas lukte het DSS niet meer om in te lopen, de achterstand kon niet meer worden goedgemaakt. Toch kon DSS met opgeheven hoofd het veld verlaten, ondanks dat de wedstrijd verloren ging met 26-17, had DSS mooie staaltjes handbal laten zien.

Cirkelspeelster Anne Bleijendaal en keepster Paulien Molenaar speelden zaterdagavond hun laatste wedstrijd voor de hoofdmacht van DSS. Tevens speelden het team van DSS haar laatste wedstrijd van dit seizoen. Elke wedstrijd werd er ‘geknokt en gevochten’ voor de punten, jammer genoeg werden er geen winstpunten behaald. Wel is het voor de jonge ploeg een zeer leerzaam seizoen geweest op het hoogste niveau van Nederland – de Eredivisie. Volgend seizoen zal DSS uitkomen in de eerste divisie.

Klik hier voor meer foto’s.

Voor de samenvatting is hier een filmpje te bekijken.

DSC05505