Zondag 15 januari 2017

Het 2e echte toernooi voor onze G’s was een feit en wel in Alkmaar De Mare. Al vroeg op pad. Joke was al 6 uur uit de veren om op tijd klaar te zijn. Om 10.00 uur met alle teams de warming-up doen, dat was nuttig.
Jammer genoeg was SEW nog niet present door busperikelen. Daarom werd de 1e wedstrijd van DSS vervroegd. Geen probleem ons team is flexibel. Gelukkig de andere teams ook. We wilden namelijk graag nog een paar spelers lenen van een andere club, want ons vaste hulptroepen (SEW waren nog niet gearriveerd).
Ons team had namelijk te kampen met blessures van Floris en Robbie en Cindy heeft zwaar de griep te pakken.
We mochten 3 spelers (Dennis, Linda en Adriaan) lenen van Koedijk, dat was wel grappig want wij hebben zelf ook een Linda en een Adriaan, maar dat zijn dan natuurlijk Linda 1 en Adriaan 1 ! Jeanne stond als een kei te keepen en Linda stond te ‘bikkelen’ op de linkerhoek. Voor Adriaan was het zijn eerste echte wedstrijd en dat ging hem prima af. Peter en Joke liepen goed op de juiste positie naar voren en natuurlijk werd er ook goed verdedigd met de armen in de lucht ! Onze supporters -waaronder Robbie- hebben een spannende wedstrijd gezien want de eindstand was 3-3.
De 2e wedstrijd -tegen Blinkert- zou een zware wedstrijd worden want dit team is zeer goed op elkaar ingespeeld want ze spelen al lang samen. Ook hier heeft DSS zich goed er doorheen geslagen met hulp van Nienke, Amanda en Stephanie. Linda had na de wedstrijd de schaafplekken op haar knieën van het vallen naar de bal, maar ze had wél de bal veroverd, goed gedaan. Robbie wilde heel graag spelen, er was echter afgesproken uit voorzorgsmaatregel om dat niet te doen. Maar als keeper kon Robbie toch nog even meedoen. De verdediging had het zwaar omdat de tegenspelers hard konden schieten zowel de heren als de dames. Dit resulteerde in een verliespartij van 9-3. Een pluspunt was dat je duidelijk kan zien dat de conditie van onze spelers steeds beter wordt.

Dan stond de 3e wedstrijd op het programma tegen onze vrienden uit Nibbixwoud. Het was een energieke wedstrijd en er werd veel heen en weer gelopen. DSS ging goed van start mede door de inbreng van drie invalspelers van Schagen t.w. Pascal, Karin, Inge en Marjon. Jeanne onze keepster ving veel hoge ballen die op het doel werden geschoten, werkelijk klemvast. Joke riep tegen haar medespelers terwijl ze een sprintje trok naar de cirkel: “tegenhouden – tegenhouden!” Dus goed communiceren doen de G’s zeer zeker.
Peter bleef op een gegeven moment voor staan bij de cirkel van SEW om een break out uit te lokken, de bal kwam echter niet zijn kant op. Dat een break-out niet altijd lukt hoort natuurlijk ook bij het spel.
Adriaan is een geweldige spelverdeler dat moet gezegd, hij passt de ballen precies in de handen van zijn medespelers. Nu zelf nog wat vaker schieten want dat ene lage harde schot was mooi om te zien.
Bij SEW stond er ook een superkeepster op het doel, Stephanie hield met het puntje van haar teen diverse ballen tegen. Linda deed wederom haar uiterste best om vanaf de hoek te scoren en dat viel niet mee tegen zo’n goeie verdediging. De eindstand was 4-6 voor DSS, maar eerlijk gezegd kwam het ook door de hulp van de invallers die wel erg hard liepen en konden schieten.

De laatste wedstrijd, dat was even doorzetten, want zo’n sportdag is wel vermoeiend. Toen ik aan Joke vroeg of ze nog energie over had voor de klimwand die in de sporthal aanwezig was zei ze: “Echt niet!”
Westsite is zeer sterk en had 5 spelers in het veld staan, dat kwam onze ploeg goed uit omdat wij natuurlijk nog nieuw zijn in dit handbal-toernooi-gebeuren en nog veel moeten leren. Stephanie, Nienke en Erik kwamen ons versterken, daar waren we zeer blij mee. Het samenspel ging geweldig. DSS was werkelijk nummer 1 in het samenspelen op dit toernooi. Complimenten!! De laatste seconde ging dan toch nog de bal in het doel, wat de eindstand maakte tot 2-1 voor Westsite.

Het was een gezellige sportieve vermoeiende dag en dit laatste werd bewezen toen Joke en Peter lekker sliepen op de terugweg in de auto. Het was natuurlijk wel jammer dat Cindy en Floris er niet bij waren maar 12 februari is het volgende toernooi in Heerhugowaard. Dus wie wil aanmoedigen is van harte welkom, zodra het toernooischema bekend is met de tijden en locatie dan zullen we dat vermelden op de website van DSS.
Voorlopig gaan de G´s elke maandag lekker trainen om zo kracht op de bouwen om harder te schieten en om beter in de hoeken van het doel te mikken. DUS werk aan de winkel!

g1 g2