Afgelopen zaterdag gingen de Heemskerkse dames op bezoek in Wognum, daar werd de handbal derby SEW-DSS gespeeld.

SEW speelde vorige week nog Europacup, maar in de eredivisie zijn beide clubs actief in de onderste regionen van de competitie. De verwachting was dat het fysiek een zware wedstrijd zou worden.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Waar DSS de afgelopen weken veel technische fouten maakte, speelden de speelsters nu overtuigend, dit was te zien in de ruststand namelijk 12-10 in het voordeel van de thuisploeg.

Vlak na rust kwam er echter een ommekeer. DSS kreeg namelijk veel tijdstraffen, waardoor zij het lang met een speelster minder moesten doen en zelfs op een gegeven moment met 4 veldspeelsters en een keeper speelden, DSS hield zich zelfs toen nog redelijk staande. In totaal deelden de scheidsrechters 16 keer een 2-min tijdstraf uit. Elf kwamen er op conto van DSS en daardoor kon SEW uitlopen naar een stand van 17-12, 19-13, 20-14 en 24-18.

Ondanks deze achterstand bleven de Heemskerkse dames knokken. Zo eindigde de stand in 25-20 in het voordeel van SEW.

De ploeg kan met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Er werd hard gewerkt en iedereen speelde in dienst van het team. Dit is een opsteker die de speelsters nodig hadden nadat er twee wedstrijden ruim verloren werden. Hopelijk kunnen de speelsters dit gevoel vasthouden en aankomende zaterdag een goede thuiswedstrijd neerzetten tegen Dalfsen. We hopen in ieder geval dat de dames het publiek een mooie pot handbal kunnen laten zien.

foto sew-dss