Afgelopen zaterdag speelde DSS in sporthal de Waterakkers tegen regerend landskampioen Dalfsen.

De Heemskerkse handbaldames startten de wedstrijd scherp, maar niet scherp genoeg, want de gecreëerde kansen werden niet benut. Dat was jammer want Dalfsen deed dat wel en scoorde 2x, hierdoor kwam DSS op een 2-0 achterstand. DSS toonde veerkracht en scoorde 3 doelpunten op rij. Na 8 minuten was de stand 3-2 in het voordeel van DSS. Naarmate de wedstrijd volgde bleken de speelsters van Dalfsen de betere, zowel op fysiek als baltechnisch vlak. DSS deed haar uiterste best om de verdediging uit te spelen maar kon niet de juiste spelcombinaties vinden om te verrassen. Ook al werd er hard gewerkt om tot scoren te komen, het mocht niet baten. Met een teleurstellende stand van 8-22 gingen DSS de kleedkamer in voor de rust.

Dalfsen had een groot aantal speelsters meegenomen en daar maakten zij goed gebruik van, er werd om het kwartier een ‘nieuw team’ ingezet. Waar Dalfsen de snelheid kon opvoeren, bleef DSS achter. Met haar smalle selectie kon DSS daar niet aan tippen. De DSS dames verdienen een compliment omdat ze “hun koppies niet lieten hangen” en doorgingen door met én voor elkaar te werken, hierdoor werd er gescoord van zowel de opbouw-, hoek- én cirkelposities!

Ook al hebben de DSS dames verloren met 22-46 zij hebben bewezen tot en met de laatste minuut te kunnen blijven strijden. Hier en daar worden er nog foutjes gemaakt en op eredivisieniveau worden deze direct afgestraft, maar over het algemeen gezien heeft DSS een prima wedstrijd gespeeld. Het is zichtbaar dat de speelsters steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Het samenspel waar handbal om draait wordt niet uit het oog verloren en zal op den duur uitbetaald worden met doelpunten.

Aankomende zaterdag zullen de dames afreizen naar Emmen voor de wedstrijd tegen E&O. Hopelijk kan DSS de stijgende lijn van vorige week tegen SEW en afgelopen wedstrijd tegen Dalfsen voortzetten en kunnen de eerste punten van de competitie worden gepakt.

Hieronder 2 links voor meer foto’s van de wedstrijd en de toppertjes.

Toppertjes
DSS – Dalfsen DS1
Nog meer mooie beelden

foto dss-dalfsen