Op 14 september vond de Beach Handball Talent Identificatiedag Dames Oranje U16 in Blaricum plaats. Het Nederlands Handbalverbond heeft 7 jeugdspeelsters (13-15 jaar) van handbalvereniging DSS opgeroepen om de komende tijd deel te nemen aan een intensief trainingstraject Beach Handball.

 

Er werd met een delegatie van 14 speelsters afgereisd naar ’t Gooi. Tijdens deze dag werden de 80 deelnemers beoordeeld door middel van verschillende testen, trainingsvormen en partijvormen. Maartje Res, Hiske van der Weide, Kris van der Wijst, Yvett van Dijk, Roxanne Pot, Doris Janjic en Indy Bangma ontvingen afgelopen week bericht, dat zij binnenkort mogen starten met een trainingsprogramma van tweemaal tien weken. Na deze tien weken vindt er een nieuw selectiemoment plaats om de definitieve selectie samen te stellen voor het EK Beach Handball in 2020.

 

DSS Handbal heeft sinds drie seizoenen het Beach Handball groots omarmd. Een landelijke trend die is ingezet om op langere termijn het veldhandbal voorbij te streven. Want de mogelijkheden van zand zijn zoveel talrijker en aantrekkelijker dan de gevaren op asfalt. Dit wordt in grote delen van Noord-Holland en de rest van Nederland al erkend.

 

De afgelopen seizoenen hebben de teams van DSS, bij gebrek aan eigen Beachvelden, getraind op het strand van Wijk aan Zee en met resultaat. Het afgelopen NK waren er maar liefst 3 jeugdteams vertegenwoordigd. In iedere leeftijdscategorie mogen de 8 beste teams van Nederland strijden om de titel. De D1 heeft een keurige tweede plaats behaald. Bij de C-jeugd deden er maar liefst twee teams van DSS mee en behaalden de C1 een 4e en de C2 een 7e plaats.

 

DSS is al enige tijd bezig om de begroting van een multifunctioneel beach veld op het eigen buitencomplex aan de Communicatieweg in Heemskerk rond te krijgen. Het multifunctionele veld biedt, naast de eigen teams, ook andere verenigingen, clubs en scholen uit de omgeving de mogelijkheid zich te richten op de toekomst van het beach sporten. Er is door omliggende verenigingen aangegeven, dat er belangstelling is voor beach varianten binnen de eigen sport.