DSS verliest in de returnwedstrijd van Venlo

De eerste wedstrijd van 2016 is door de handbaldames van DSS gespeeld, afgelopen zaterdag reisden zij naar Venlo om te spelen tegen de gelijknamige club. De wedstrijd ging goed van start en de stand ging gelijk op. De dekking stond aan beide kanten sterk en de snelheid van het spel lag hoog, hierdoor konden beide ploegen punten scoren door snelle aanvallen. Vlak voor rust liep Venlo uit van 8-8 naar 12-8 waardoor DSS in de pauze tegen een kleine achterstand aankeek.

De tweede helft was een vervolg van de eerste, want er werd hard gewerkt en zowel aan de kant van Venlo als van DSS werden klappen uitgedeeld en geïncasseerd. Venlo kwam iedere keer op een kleine voorsprong, weer haakte DSS aan, 17-17 en 18-18. Helaas kreeg DSS op deze cruciale momenten een aantal tijdstraffen van de scheidsrechters, het koppel leidde een prima wedstrijd. De Heemskerkse dames moesten alles uit de kast halen om bij te blijven. Dat lukte de speelsters goed, tot tien minuten voor tijd, toen vervielen zij in het ‘oude, slordige spel’ en dat werd direct afgestraft.

De eindstand geeft dan ook een beetje een vertekent beeld van de gehele wedstrijd, namelijk 28-21.

Komende zaterdag speelt DSS thuis tegen Kwiek die slechts twee punten boven de Heemskerksen staat. Komt u de dames aanmoedigen? Zaterdag 16 januari om 20.30 uur in Sporthal de Waterakkers.