Beach Handball 2018-2019

Hoewel de zaalcompetitie eigenlijk nog maar net begonnen is, kijken wij al vooruit. Vorig seizoen is er binnen DSS een pilot geweest met het Beach Handball. De DC1 en DC2 hebben in het voorjaar de veldcompetitie ingeruild voor deelname aan de Beach Handball Tour met zicht op deelname aan het Nederlands kampioenschap. En met succes! Beide teams wisten zich te plaatsen voor het NK Beach Handball. Daarnaast heeft een aantal teams beach trainingen dan wel  beach clinics gevolgd op het strand van Wijk aan Zee. Sommige teams hebben naast de veldcompetitie ook deelgenomen aan beach toernooien.

Beach Handball is een handbalvorm die inmiddels al niet meer weg te denken is binnen onze handbalsport. De populariteit van deze aantrekkelijke, zomerse sport neemt zowel in Nederland als in de rest van de wereld sterk toe.

Uit de Beach Handball enquête van het NHV afgelopen voorjaar alsmede diverse (cluster) bijeenkomsten met verenigingen, blijkt dat er in het land een sterke behoefte is aan het spelen van Beach Handball in regionaal verband en op “breedtesport”-niveau.
Het NHV (Nederlands Handbal Verbond) gaat aan de slag om m.i.v. komend voorjaar (2019) in het land regionale pilots Beach Handball-competities breedtesport te organiseren. Om deze pilots tot een succes te maken, kiest het NHV afhankelijk van de uitkomsten van deze inventarisatie in welke regio’s de regionale Beach Handball-competitie breedtesport zal plaatsvinden.

In afwachting van de uitkomst en zolang wij nog geen eigen Beach handbalvelden hebben, gelden bij DSS de volgende uitgangspunten:

  • Alle breedtesport teams (*) nemen deel aan de reguliere veldcompetitie.
    Indien teams willen deelnemen aan beachtoernooien is dit op eigen kosten, waarbij geldt dat één door het NHV goedgekeurd toernooi wordt betaald door de vereniging. Dit mag dus ook een beachtoernooi zijn.
    Indien een breedtesportteam beachtrainingen dan wel een beachclinic wil volgen, kan dit aangevraagd worden bij de beachorganisatie van DSS via Michel van Dijk (michelvandijk@kpnmail.nl). Mogelijkheden zijn afhankelijk van het aantal aangemelde teams en het aantal beschikbare beachtrainers.
  • Voor prestatiegerichte teams (*) geldt, dat er voor gekozen kan worden om de veldhandbal competitie in het voorjaar te laten vervallen en te kiezen voor Beach Handball in die periode. Dit dient vóór 20 december gemeld te worden bij het bestuur via bestuur@dsshandbal.nl.
    Ook hier geldt, dat deelname aan de beachtoernooien op eigen kosten is, waarbij één door het NHV goedgekeurd beachtoernooi wordt betaald door de vereniging. Beachtrainingen zullen in overleg met de beschikbare trainers en teams worden vastgesteld.

Het bestuur van DSS zal de ontwikkelingen binnen het Beach Handball nauwlettend volgen. Als er situaties ontstaan waarbij op dit standpunt aanpassing noodzakelijk is dan zal het bestuur hierop anticiperen.

(*) Breedtesport: jeugd D t/m F, recreatieve teams A t/m C, en recreatieve senioren teams
(*) Prestatiegericht: jeugd A t/m C uitkomend in de jeugddivisie/topklasse, seniorenteams uitkomend in de eerste divisie.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!