Sportvrienden,

Laat ik maar met de deur in huis vallen. In mijn vorige bijdrage in de nieuwsbrief heb ik een vervelende fout gemaakt. Ik heb gesteld dat onze oudere jeugd (vanaf C) het moeilijk hebben in de competitie. En dat klopt niet. Onze C1 heeft zich in een zware competitie namelijk in de top van de jeugddivisie genesteld waardoor ze mogen deelnemen aan het NK Handbal. Een enorm knappe prestatie van het team dat onder leiding staat van Richard Weel. We wensen de meiden natuurlijk veel succes op het NK in Arnhem. De B1 heeft een verdienstelijke tweede plek in de zaalcompetitie behaald. En de Dames A1 heeft zich in de tweede seizoenshelft goed herpakt en uiteindelijk de aansluiting bij de middenmoot weten te bereiken. Kortom, de resultaten zijn een stuk beter dan mijn bijdrage deed vermoeden.

En nu is het buitenseizoen weer hervat. Op zaterdag 10 maart hebben vele vrijwilligers de handen ineen geslagen in het kader van NL Doet. Samen hebben we het buitencomplex speelklaar gemaakt. Ook hier geldt dat vele handen licht werk maken! Vanaf april is ons complex rookvrij. Als sportvereniging vinden we het belangrijk dat we het goede voorbeeld geven aan onze jeugdleden. Op de Algemene Ledenvergadering van 2017 hebben de leden besloten het complex rookvrij te maken. Wij vragen iedereen dit te respecteren. En spreek elkaar vooral aan op deze afspraak. Helaas bleek er te weinig animo voor de feestavond op 6 april. De drukte van de paasdagen en toernooien zat ons in de weg. We zullen in de september of oktober een nieuwe poging wagen. Dan vieren we gewoon het 26-jarig bestaan….

Tenslotte wil ik graag aandacht voor onze scheidsrechters. We hebben de laatste tijd veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Meer leden betekent meer teams. Meer teams betekent meer wedstrijden. En meer wedstrijden betekent meer scheidsrechters. Kortom, we kunnen altijd nieuwe scheidsrechters gebruiken. Gelukkig hebben ook dit seizoen weer de nodige jeugdleden zich aangemeld voor onze scheidsrechterscursus. Deze cursus wordt door DSS zelf georganiseerd en het staat iedereen vrij om deel te nemen. Bent u geïnteresseerd om tot (jeugd)scheidsrechter te worden opgeleid? Meld u dan aan bij één van de bestuursleden of onze scheidsrechterscoördinator: Ton v/d Laak. 

Namens het bestuur wens ik alle teams een sportief laatste deel van het seizoen. Veel teams gaan deelnemen aan toernooien en we gaan ook nog diverse leuke activiteiten organiseren op ons eigen complex. Ik hoop jullie allemaal een keer te mogen ontmoeten op ons complex!

Jelle Bos

Voorzitter