Zaterdag 3 december jl. speelde dames 1 van DSS tegen Hellas uit Den Haag. De Heemskerkse speelsters beseften dat de punten belangrijk waren, maar dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De ploeg begon goed met een agressieve 6-0 dekking waarmee zij het tempo uit de aanval van Hellas wisten te houden. Tevens konden de speelsters mooie doelpunten maken door middel van afstandsschoten, breaks en passes naar de cirkel. De stand ging redelijk gelijk op, maar halverwege de eerste helft nam DSS het heft in handen. Zij voerden het tempo nog iets meer op en bouwden de voorsprong langzaam uit. Met de rust stond de thuisploeg met 15-9 voor.

Maar na de rust verslapte DSS. Hellas kwam hierdoor terug tot 16-15 en wist daarna zelfs op voorsprong te komen op 16-17, nadat DSS twee penalty’s miste. Zes minuten voor tijd was de stand 20-20 en werd het alles of niets. Drie mooie opgebouwde aanvallen, die werden afgerond door Sandra van Dijk en Angelique de Groot én de collectief sterke dekking, zorgden voor een stand van 23-20 wat het team rust gaf. De einduitslag was 24-20 in het voordeel van de thuisploeg. Minder goed was de opgelopen enkelblessure van Maxime Sinnige.

Volgende week is DSS vrij en de week erop, zaterdag 17 december, wordt de eerste return gespeeld tegen Gemini uit Zoetermeer om 20.30 uur in Sporthal de Waterakkers.