Beach Handball

De snelle en dynamische sport voor iedereen die op een beach veld in de zomerzon wil genieten.

Wat is Beach Handball

Beach Handball is een snelle, zomerse handbalvorm die wordt gespeeld op een zandondergrond. Beach Handball is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus! Er wordt gespeeld met een rubberen bal, met voor iedere doelgroep een andere grootte. Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beach Handball. Beach Handball is snel, spannend en spectaculair en echt iets voor de sporter die in de zomerzon, op een beach veld, met een handbal technisch wil excelleren.

Beach Handball wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 doelverdediger. Een team kan bestaan uit meisjes/dames, jongens/heren en bij de jonge jeugd ook gemengd. Er mogen maximaal 4 wisselspelers aan de zijkant staan.

Het groot verschil met het reguliere (zaal-/veld)handbal is de puntentelling. Deze maakt het spel nog spectaculairder want bij een gewoon doelpunt scoort men 1 punt. Bij een spectaculaire doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje’, pirouette, 6m.-worp of doelpunt van de doelverdediger of specialist) scoort men 2 punten.

Een Beach Handball-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust. Elke helft heeft een winnaar nodig. In Beach Handball spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een shoot-out. Beide teams spelen met 5 spelers om-en-om individueel een ‘break-out’ tegen de doelverdediger.

Bordsponsor worden van het beachhandballveld?

Bordsponsoring slechts € 100,00 per jaar
Sponsoring voor 4 jaar – 1 jaar € 175,00 exclusief btw

  • Reclamebord langs de beachvelden
  • Uitnodiging voor de grootse opening
  • Eenmalig gratis gebruik van het beachveld
  • Eenmaal per seizoen extra in de schijnwerpers

Indien u DSS als bordsponsor wil ondersteunen dan komt uw bord langs het nieuw aan te leggen multifunctionele beachveld op Sportpark Assumburg aan de Communicatieweg 2 in Heemskerk.

Het veld zal o.a. gebruikt gaan worden voor Beach Soccer, Beach Volleyball, Beach Korfbal, Beach Tennis en natuurlijk Beach Handball.

Meer informatie: prsponsor@dsshandbal.nl

Info NHV Beach Handball

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!

INSCHRIJVEN