Beach Handball2019-10-20T17:08:31+02:00

Beach Handball

De snelle en dynamische sport voor iedereen die op een beach veld in de zomerzon wil genieten.

Wat is Beach Handball

Beach Handball is een snelle, zomerse handbalvorm die wordt gespeeld op een zandondergrond. Beach Handball is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus! Er wordt gespeeld met een rubberen bal, met voor iedere doelgroep een andere grootte. Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beach Handball. Beach Handball is snel, spannend en spectaculair en echt iets voor de sporter die in de zomerzon, op een beach veld, met een handbal technisch wil excelleren.

Beach Handball wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 doelverdediger. Een team kan bestaan uit meisjes/dames, jongens/heren en bij de jonge jeugd ook gemengd. Er mogen maximaal 4 wisselspelers aan de zijkant staan.

Het groot verschil met het reguliere (zaal-/veld)handbal is de puntentelling. Deze maakt het spel nog spectaculairder want bij een gewoon doelpunt scoort men 1 punt. Bij een spectaculaire doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje’, pirouette, 6m.-worp of doelpunt van de doelverdediger of specialist) scoort men 2 punten.

Een Beach Handball-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust. Elke helft heeft een winnaar nodig. In Beach Handball spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een shoot-out. Beide teams spelen met 5 spelers om-en-om individueel een ‘break-out’ tegen de doelverdediger.

Deelname Beach Handball DSS

Naar verwachting zullen de trainingen half april starten.

Zolang DSS nog geen eigen Beach Handball velden heeft, gelden de volgende uitgangspunten:

  • Alle breedtesportteams (*) nemen deel aan de reguliere veldcompetitie. Indien teams naast de veldwedstrijden willen deelnemen aan beachtoernooien is dit op eigen kosten, waarbij geldt dat één door het NHV goedgekeurd toernooi wordt betaald door de vereniging. Dit mag dus i.p.v. een zaal-/veldtoernooi ook een beachtoernooi zijn.
  • Voor prestatiegerichte (*) teams geldt, dat er voor gekozen kan worden om de veldhandbal competitie in het voorjaar te laten vervallen en te kiezen voor Beach Handball in die periode. Ook hier geldt, dat deelname aan de beachtoernooien op eigen kosten is, waarbij één door het NHV goedgekeurd toernooi wordt betaald door de vereniging.
  • Indien een breedtesportteam geinteresseerd is een een beach clinic kan dit aangevraagd worden bij de beachorganisatie van DSS via Michel van Dijk (michelvandijk@kpnmail.nl). Mogelijkheden zijn afhankelijk van het aantal aangemelde teams en het aantal beschikbare beachtrainers.

(*)  Breedtesport: jeugd D t/m F, recreatieve teams A t/m C, en recreatieve senioren teams. Prestatiegericht: jeugd A t/m C uitkomend in de jeugddivisie/topklasse, seniorenteams uitkomend in de eerste divisie.

Info NHV Beach Handball

 

Het laatste nieuws

Alle nieuwsberichten

Het laatste nieuws

Alle nieuwsberichten

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!

INSCHRIJVEN

Ga naar de bovenkant