Beach Handball

De snelle en dynamische sport voor iedereen die op een beach veld in de zomerzon wil genieten.

Zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2023 is Sportcomplex Assumburg in Heemskerk the place to be!!

Het ITQ DSS NK kwalificatietoernooi Beach Handball maakt deel uit van de Beach Handball Tour van het NHV waar punten kunnen worden behaald om zo kans te maken op een plaats bij de eerste acht op het Nederlands Kampioenschap in juli 2023.

Op zaterdag 17 juni spelen de heren A en de dames A, B en dames senioren. Deze dag sluiten wij feestelijk af met een BBQ en DJ.
Voor zondag 18 juni staan de wedstrijden voor de dames C, D en heren C op het programma. Meld je snel aan via de Beach Handball tour: https://beachhandball.nl/events/itq-dss-nk-kwalificitatietoernooi.

Naast de wedstrijden koppelen wij ook dit jaar weer een goed doel aan ons toernooi want DSS zou DSS niet zijn als wij de samenwerking met andere organisaties niet zouden aangaan, immers: Door Samenwerking Sterk is niet alleen onze naam maar ook ons motto!

Voor 2023 is dit Gouden Dagen Heemskerk. Wij nodigen de bewoners van de omliggende tehuizen en de golden oldies die nog zelfstandig wonen in Heemskerk uit voor een gezellig dagje uit bij ons op het complex.

Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op ons complex en te genieten van prachtige wedstrijden onder het genot van gezellige muziek en hopelijk stralend weer. Laat de koelbox maar thuis want het gehele weekend is er genoeg lekkers te krijgen.

Wij hopen jullie volgend jaar te mogen begroeten in Heemskerk.

Toernooiorganisatie DSS Heemskerk
Eline, Francine, Linda, Linda, Michel en Nathalie

Email: beach@dsshandbal.nl

A9 Afrit 9 - Heemswkerk

Wat is Beach Handball

Beach Handball is een snelle, zomerse handbalvorm die wordt gespeeld op een zandondergrond. Beach Handball is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus! Er wordt gespeeld met een rubberen bal, met voor iedere doelgroep een andere grootte. Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beach Handball. Beach Handball is snel, spannend en spectaculair en echt iets voor de sporter die in de zomerzon, op een beach veld, met een handbal technisch wil excelleren.

Beach Handball wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 doelverdediger. Een team kan bestaan uit meisjes/dames, jongens/heren en bij de jonge jeugd ook gemengd. Er mogen maximaal 4 wisselspelers aan de zijkant staan.

Het groot verschil met het reguliere (zaal-/veld)handbal is de puntentelling. Deze maakt het spel nog spectaculairder want bij een gewoon doelpunt scoort men 1 punt. Bij een spectaculaire doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje’, pirouette, 6m.-worp of doelpunt van de doelverdediger of specialist) scoort men 2 punten.

Een Beach Handball-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust. Elke helft heeft een winnaar nodig. In Beach Handball spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een shoot-out. Beide teams spelen met 5 spelers om-en-om individueel een ‘break-out’ tegen de doelverdediger.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!