Beach Handball

De snelle en dynamische sport voor iedereen die op een beach veld in de zomerzon wil genieten.

Zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2023 is Sportcomplex Assumburg in Heemskerk the place to be!!

❤️💙 Zaterdag 17 juni en zondag 18 juni is Sportcomplex Assumburg in Heemskerk the place to be!! Met 39 teams en 120 wedstrijden belooft het een prachtig, sportief en gezellig weekend te worden ❤️💙
Het ITQ DSS NK kwalificatietoernooi Beach Handball maakt deel uit van de Beach Handball Tour van het NHV 🟠 Dit weekend kunnen de laatste punten worden behaald voor het Nederlands Kampioenschap op 24 en 25 juni in Venlo!!
📅 PROGRAMMA
Op zaterdag 17 juni komen de Heren A en de Dames B, A en senioren in actie. Op zondag 18 juni staan de wedstrijden voor de dames C, meisjes D en de heren C op het op het programma. Deelnemende teams, speelschema, uitslagen en ranking zijn via Tournify ( app of site) terug te vinden. De poulewedstrijden zijn zichtbaar. De wedtrijden hierna worden bekend zodra de laatste uitslagen van de poulewedstrijden in een leeftijdscategorie zijn ingevoerd. Ook het toernooireglement is te vinden op deze site of in de app.
Kun je niet komen kijken, alle wedstrijden op ons centercourt zijn te volgen via de livestream. Alle finales worden op centercourt gespeeld.
🥇🥈PRIJZEN
Alle nummers 1 en 2 én de winnaars van de Fair Play cup gaan met een aandenken naar huis.
Er zijn niet alleen sportieve prijzen te halen dit weekend. Wij organiseren dit jaar een loterij met prachtige prijzen.
🏨 MAAK KANS OP EEN HOTELOVERNACHTING VOOR 2 PERSONEN VIA HOTELINEGMOND.NL
Wij organiseren dit jaar een LOTERIJ met prachtige prijzen. Op beide dagen is de hoofdprijs een overnachting, inclusief ontbijt voor 2 personen via HotelinEgmond.nl.
Verder zijn nog een heleboel mooie prijzen te winnen, wat dacht je van een JBL speaker, een heerlijk Rituals pakket, een BBQ, een supergroot badlaken, een hummelshirt en nog veel meer prachtige prijzen.
🍉🍸ETEN EN DRINKEN
Laat de koelbox maar thuis want het gehele weekend zijn de foodtruck van Kung’s Thai Food, met vers bereide gerechten voor een speciale toernooiprijs en de ambachtelijke ijsmaker van Marx O’Larry aanwezig. Natuurlijk is onze gezonde sportkantine mét zomers terras ook geopend.
🔥🍔 BBQ + Muziek van DJ Flamingo op zaterdagavond 🦩 💃🏻🎵
Teams die op zaterdag spelen opgelet. Vanaf 17.30 uur staanonze grillmasters voor je klaar om het vlees van slagerij De Roode voor jou te bereiden. En natuurlijk horen daar salades, stokbrood, verschillende sauzen en vers fruit bij. Liever vega, dat kan ook. Kosten hiervoor zijn slechts €12,50 per persoon. Omdat wij graag willen weten op hoeveel personen wij mogen rekenen, horen wij graag dit graag voor 26 mei a.s. Supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom om mee te eten. ➡️Opgave via deze LINK.
Als alle wedstrijden zijn gespeeld, kunnen de stramme spieren worden los gedanst op de muziek van DJ Flamingo 🦩
🛌🏻 OVERNACHTEN
Geen zin om dezelfde dag op en neer te reizen? Combineer dan het toernooi met een fijn verblijf aan het strand van Egmond aan Zee. Ben je op zoek naar een hotel met veel faciliteiten of een gezellig knus hotel? Bij HotelinEgmond.nl vind je gegarandeerd jouw favoriete verblijf. Bekijk de mogelijkheden op de website HotelinEgmond.nl.
Natuurlijk zijn er genoeg andere mogelijkheden in de buurt. Wat dacht je van overnachten in een B&B In Heemskerk – Slapen bij de bakker – Bakker Meijer. Of neem een kijkje op https://www.heemskerkzeevantijd.nl/overnachten/ voor diverse suggesties.
🎉👫GOUDEN DAGEN
Naast de wedstrijden koppelen wij wederom een goed doel aan ons toernooi want DSS zou DSS niet zijn als wij de samenwerking met andere organisaties niet zouden aangaan, immers: Door Samenwerking Sterk is niet alleen onze naam maar ook ons motto!
Dit jaar ontvangen wij wederom Gouden Dagen Heemskerk op ons complex en bieden wij de ‘golden oldies’ uit Heemskerk een VIP-dag aan: koffie met gebak, een lichte Thaise lunch, een ijsje maar vooral aandacht en gezelligheid.
💪SPONSOREN
Heel blij zijn wij met de bijdrage van de gemeente Heemskerk en de diverse sponsoren, die ervoor hebben gezorgd dat we dit toernooi kunnen neerzetten.
🙏📣 Maar speciaal ook aandacht voor de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om dit weekend tot een succes te maken. Ontzettend blij zijn wij met alle scheidsrechters die dit weekend komen fluiten. Want zonder scheidrechters geen toernooi! Hulde aan deze mannen en vrouwen!!
Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op ons complex en te genieten van prachtige wedstrijden onder het genot van gezellige muziek en hopelijk stralend weer.
Wij wensen iedereen een gezellig, zonnig en sportief weekend toe 😎
Toernooiorganisatie DSS Heemskerk Francine, Linda, Linda, Michel en Nathalie

Email: beach@dsshandbal.nl

A9 Afrit 9 - Heemswkerk

Wat is Beach Handball

Beach Handball is een snelle, zomerse handbalvorm die wordt gespeeld op een zandondergrond. Beach Handball is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus! Er wordt gespeeld met een rubberen bal, met voor iedere doelgroep een andere grootte. Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beach Handball. Beach Handball is snel, spannend en spectaculair en echt iets voor de sporter die in de zomerzon, op een beach veld, met een handbal technisch wil excelleren.

Beach Handball wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 doelverdediger. Een team kan bestaan uit meisjes/dames, jongens/heren en bij de jonge jeugd ook gemengd. Er mogen maximaal 4 wisselspelers aan de zijkant staan.

Het groot verschil met het reguliere (zaal-/veld)handbal is de puntentelling. Deze maakt het spel nog spectaculairder want bij een gewoon doelpunt scoort men 1 punt. Bij een spectaculaire doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje’, pirouette, 6m.-worp of doelpunt van de doelverdediger of specialist) scoort men 2 punten.

Een Beach Handball-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust. Elke helft heeft een winnaar nodig. In Beach Handball spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een shoot-out. Beide teams spelen met 5 spelers om-en-om individueel een ‘break-out’ tegen de doelverdediger.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!