Beach Handball

De snelle en dynamische sport voor iedereen die op een beach veld in de zomerzon wil genieten.

ITQ DSS

NK KWALIFICATIETOERNOOI

BEACH HANDBALL 2022

Zaterdag 11 juni en zondag 12 juni is Sportcomplex Assumburg in Heemskerk the place to be!!

Met 45 teams en 120 wedstrijden belooft het een prachtig, sportief en gezellig weekend te worden.

Het ITQ DSS NK kwalificatietoernooi Beach Handball maakt deel uit van de Beach Handball Tour van het NHV waar punten kunnen worden behaald om zo kans te maken op een plaats bij de eerste acht op het Nederlands Kampioen op 27 en 28 augustus a.s.

Op zaterdag 11 juni 2022 spelen de meisjes D en de dames en heren C-jeugd. Op zondag zondag 12 juni staan de wedstrijden voor de heren A en de dames A, B en senioren op het programma. Het wedstrijdschema, de standen en alle uitslagen zijn online te volgen via https://www.tournify.nl/live/itqdssbeachhandball

Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op ons complex en te genieten van prachtige wedstrijden onder het genot van gezellige muziek en hopelijk stralend weer. Laat de koelbox maar thuis want het gehele weekend is de foodtruck van Bite Us met heerlijk Mexicaans eten en de ambachtelijke ijsmaker van Marx O’Larry aanwezig. Natuurlijk is onze gezonde sportkantine mét zomers terras ook geopend.

Voor wie niet kan komen kijken, zijn de wedstrijden op ons centercourt te volgen via de livestream.

Naast de wedstrijden koppelen wij dit jaar twee goede doelen aan ons toernooi want DSS zou DSS niet zijn als wij de samenwerking met andere organisaties niet zouden aangaan, immers: Door Samenwerking Sterk is niet alleen onze naam maar ook ons motto!

Voor 2022 zijn dit Kind & Brandwond en Gouden Dagen Heemskerk. Voor Kind & Brandwond gaat onze jeugd voorafgaand aan het toernooi collecteren en kunt u tijdens het toernooi lootjes kopen met kans op heerlijke Rituals pakketten en -zonnebrand om kinderen met brandwonden een leuk uitje te kunnen bieden.

Voor Gouden Dagen richten wij een deel van ons terras in, zodat tijdens ons toernooi een groepje ouderen een gezellig dagje uit krijgt: koffie met gebak, ijsje eten en genieten van de gezelligheid en bedrijvigheid op ons complex, want wij hebben zij dat soort uitjes gemist!

Heel blij zijn wij met de bijdrage van de gemeente Heemskerk en de diverse sponsoren, die ervoor hebben gezorgd dat we dit toernooi kunnen neerzetten.

Maar speciaal ook aandacht voor de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om dit weekend tot een succes te maken. Ontzettend blij zijn wij met alle scheidsrechters die dit weekend komen fluiten. Want zonder scheidrechters geen toernooi! Hulde aan deze mannen en vrouwen!!

Wij wensen iedereen een gezellig, zonnig en sportief weekend toe.

Toernooiorganisatie DSS Heemskerk
Linda, Linda, Michel en Nathalie

A9 Afrit 9 - Heemswkerk

Wat is Beach Handball

Beach Handball is een snelle, zomerse handbalvorm die wordt gespeeld op een zandondergrond. Beach Handball is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus! Er wordt gespeeld met een rubberen bal, met voor iedere doelgroep een andere grootte. Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beach Handball. Beach Handball is snel, spannend en spectaculair en echt iets voor de sporter die in de zomerzon, op een beach veld, met een handbal technisch wil excelleren.

Beach Handball wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 doelverdediger. Een team kan bestaan uit meisjes/dames, jongens/heren en bij de jonge jeugd ook gemengd. Er mogen maximaal 4 wisselspelers aan de zijkant staan.

Het groot verschil met het reguliere (zaal-/veld)handbal is de puntentelling. Deze maakt het spel nog spectaculairder want bij een gewoon doelpunt scoort men 1 punt. Bij een spectaculaire doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje’, pirouette, 6m.-worp of doelpunt van de doelverdediger of specialist) scoort men 2 punten.

Een Beach Handball-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust. Elke helft heeft een winnaar nodig. In Beach Handball spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een shoot-out. Beide teams spelen met 5 spelers om-en-om individueel een ‘break-out’ tegen de doelverdediger.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!

INSCHRIJVEN