Update 20-10-2020

Op maandag 13 oktober heeft het kabinet de corona maatregelen verder aangescherpt. Hierbij zijn de mogelijkheden om in teamverband te sporten verkleind. Voor leden van 18 jaar en ouder is het niet langer toegestaan om in groepsverband (meer dan 4 personen) te sporten. Ook zijn, net als eerder dit jaar, de sportcompetities stilgelegd. Het NHV heeft naar aanleiding van de maatregelen besloten om de handbalcompetitie in ieder geval tot en met 10 november 2020 stil te leggen. Concreet betekent dit dat de komende weken alleen in groepsverband getraind mag worden door leden tot en met 17 jaar. De handbalcompetitie ligt stil. Wel is het toegestaan om jeugdteams onderling wedstrijden te laten spelen.

DSS laat de trainingen voor de jeugd volgens schema doorgaan. Het actuele trainingsschema vind je hier: https://www.dsshandbal.nl/competitie/trainingen . Daarnaast zal in overleg met de jeugdtrainers en –coaches bekeken worden of en wanneer we onderlinge wedstrijden in kunnen plannen. Zodra hierover meer bekend is worden de teams via de trainers en coaches hierover geïnformeerd. Senioren leden (18 jaar en ouder) mogen ook trainen mits zij de geldende regelgeving in acht nemen. Dat betekent anderhalve meter afstand houden (ook tijdens de training) en in groepen van maximaal vier spelers. Leden die nog geen 18 jaar zijn maar al wel in een seniorenteam zijn ingedeeld kunnen in overleg met de trainers meedoen met de jeugdtrainingen.

Maatregelen Sporthal de Waterakkers

1. Vanaf 29 september 18.00 uur is publiek niet meer toegestaan bij alle sportactiviteiten in onze sporthallen;
2. Vanaf 29 september 18.00 uur is onze horeca (Sportcafé) in ieder geval tot dinsdag 20 oktober gesloten;

Alle sportactiviteiten kunnen gelukkig nog gewoon doorgaan, met inachtneming van de vanaf 1 juli reeds voor de binnensport geldende coronaregels en protocollen. Daarnaast blijft het van belang om de algemene basisregels in acht te nemen: bij klachten, blijf thuis en laat je testen, houd 1,5 meter afstand (voor en na het sporten), was en desinfecteer je handen en nies en hoest in je elleboog.

De sluiting van onze horeca heeft helaas wel gevolgen voor de toegankelijkheid van onze sporthal 2. Vanaf 30 september tot dinsdag 20 oktober dienen alle gebruikers/huurders van sporthal 2 via de scholeningang-/uitgang van sporthal 2 de sporthal te betreden en te verlaten. Dus tijdelijk niet meer via ons Sportcafé. De entree en uitgang van onze sporthal 1 blijft ongewijzigd (via hoofdentree). De scholeningang van sporthal 2 is te bereiken via het grote hek bij de fietsenstalling en bevindt zich aan de linkerzijde van het gebouw.
Verder willen wij u er nogmaals op wijzen dat, in ieder geval tot 20 oktober, de aanwezigheid van toeschouwers bij alle sportactiviteiten in onze sporthallen niet meer is toegestaan.

Met ingang van de herfstvakantie (zaterdag 10 oktober) en de daarbij behorende drukte vragen wij onze bezoekers van het zwembad en de sporthallen ouder dan 12 jaar d.m.v. informatie op de website en uitingen verzoeken (NIET VERPLICHTEN) om een mondkapje te dragen op de volgende plekken:
– Hellingbaan (als bezoekers in de rij moeten staan)
– Entreehal

Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
Wat houdt dit concreet in voor bezoekers?
Wanneer bezoekers ouder dan 12 jaar naar ons sportcentrum komen, ze stappen van de fiets / uit de auto en ze lopen de hellingbaan op, dan is het verzoek om een mondkapje te dragen tot de bezoekers door de schuifdeuren heen zijn gelopen richting de kleedkamers. In de kleedruimtes en op zwemzaal / in de sporthal zullen wij de bezoekers niet meer verzoeken om een mondkapje te dragen.

Zoals gezegd: het is een verzoek en GEEN VERPLICHTING. Wij zullen bezoekers hier dan ook niet op aanspreken of weigeren vanwege het feit dat ze geen mondkapje dragen. Wel zijn wij van mening dat een goed voorbeeld doet volgen. Dus wanneer de leiding/trainers een mondkapje dragen, worden jullie leden/leerlingen ook steeds meer getriggerd om dit te doen.

Wij rekenen op een ieder zijn / haar begrip. Maar vooral ook het respect naar elkaar toe voor zijn / haar eigen keuze.

Coronamaatregelen
28-09-2020

Op maandag 28 september 2020 heeft het kabinet verscherpte maatregelen afgekondigd in de bestrijding van het coronavirus. In het pakket aan maatregelen zijn ook specifieke maatregelen opgenomen voor de sport. De afgekondigde maatregelen gelden in eerste instantie voor de komende drie weken. Aanvullend heeft het NHV in overleg met het NOC*NSF nadere regels opgesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de maatregelen.

Bij de sportwedstrijden is voorlopig geen publiek toegestaan. Bij thuiswedstrijden verzoeken wij onze leden zelfstandig naar het complex te komen of zich af te laten zetten. Verder verzoeken we iedereen zo kort als mogelijk voor een wedstrijd of training aan te komen en na afloop direct te vertrekken. Hiermee voorkomen we onnodige groepsvorming. Hoewel er ten aanzien van de aanwezigheid van publiek bij trainingen geen specifieke regels zijn opgesteld, verzoeken wij ouders niet bij de trainingen te blijven kijken. Ook is de kantine de komende drie weken gesloten.

Bij uitwedstrijden van (jeugd)teams t/m 17 jaar worden de benodigde chauffeurs als teambegeleiding gezien. Zij mogen aanwezig zijn bij de wedstrijd. Het NHV heeft als regel 3 kinderen per chauffeur vastgesteld. Indien spelers van 13 jaar of ouder meerijden met iemand uit een ander huishouden wordt geadviseerd een niet-medisch mondkapje te gebruiken. Het kan voorkomen dat een ontvangende vereniging striktere regels hanteert en geen publiek toelaat. In dat geval rekenen wij erop dat deze regels gerespecteerd worden.

Nadere uitleg over de regels is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Het protocol van het NHV is hier terug te vinden: https://www.handbal.nl/corona-en-competitie/

Bestuur DSS

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!

INSCHRIJVEN