Update 05-11-2021

Deze week heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen afgekondigd, die invloed hebben op de (handbal)sport. In dit bericht geven we de gevolgen aan voor sportende leden en bezoekers.

Alle binnensporters van 18 jaar en ouder dienen vanaf 6 november in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs (QR-code).
Een uitzondering geldt voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan coaches, begeleiders en scheidsrechters.
Let op: deze uitzondering geldt niet voor ouders die meerijden bij (jeugd)wedstrijden. Zij dienen wél een geldig corona toegangsbewijs te kunnen tonen bij het binnengaan van de binnensportlocatie.

Ook bezoekers van 18 jaar en ouder van binnenwedstrijden dienen in het bezit te zijn van een corona toegangsbewijs.
Let op: voor het bezoeken van horeca in sporthallen is een corona toegangsbewijs nodig voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Door de nieuwe maatregelen kan het gebeuren dat seniorenwedstrijden niet gespeeld kunnen worden omdat onvoldoende spelers in bezit zijn van een corona toegangsbewijs. Mocht dit het geval zijn, geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan ons wedstrijdsecretariaat (Linda van Ooijen, linda.vanooijen@ziggo.nl).

Wij begrijpen dat deze nieuwe maatregelen leiden tot beperkingen in het beoefenen en bezoeken van handbaltrainingen en -wedstrijden. Het stelt ons als vereniging ook voor veel nieuwe uitdagingen. We rekenen erop, dat jullie begrip hebben voor de situatie en je aan de gestelde maatregelen houden.

Bestuur DSS

Maatregelen Sporthal de Waterakkers

Deze week is bekend geworden dat de coronamaatregelen van o.a. de zwem- en sportsector vanaf 6 november 2021 worden aangescherpt. De belangrijkste nieuwe maatregel is dat het coronatoegangsbewijs in onze accommodatie verplicht wordt. Onderstaande basisregels blijven uiteraard ook van kracht:

* Blijf thuis en laat je testen bij klachten, ook als je gevaccineerd bent;
* Positief getest op corona? Blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
* Houd voldoende afstand tot anderen. Op plekken waar de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden (bijvoorbeeld in de kleedruimtes, gangen en op de tribune), wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd;
* Let op je persoonlijke hygiëne: vermijd fysiek contact, was vaak en goed je handen en hoest en nies in je elleboog;
* Wij adviseren ouders/verzorgers van zwemlesleerlingen om (waar mogelijk) met een zo klein mogelijk aantal personen naar het zwembad te komen.

Om toegang te verkrijgen tot de accommodatie is voor personen vanaf 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs verplicht. Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, zoals trainers, officials en noodzakelijk kader.

LET OP!! Huurders en verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor het controleren van de het coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijzen van hun leden, deelnemers en bezoekers. Wanneer men niet in het bezit is van een geldig coronatoegangsbewijs en/of geen legitimatiebewijs bij zich heeft dient de toegang geweigerd te worden.

* Zwemmen en sporten kan en mag binnen zonder beperkingen voor personen tot en met 17 jaar en vanaf 18 jaar met een coronatoegangsbewijs;
* Douches en kleedkamers zijn open;
* Publiek is toegestaan bij alle sporthalactiviteiten, bij wedstrijden en diplomazwemmen (max. 6 pers.), ook daarbij geldt een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar;
* Binnen het complex zijn verschillende schoonmaak- en reinigingsprotocollen in gebruik. Deze worden strikt nageleefd en daar waar noodzakelijk geïntensiveerd. Om dit mogelijk te maken vragen wij zo veel als mogelijk de kleding uit de kleedruimtes te halen;
* Voor de horeca geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is van 13 jaar en ouder.

Voor huurders van sporthal 1 wordt verwacht dat er min. één volwassen persoon vóór de klapdeuren van de sporthal staat om het coronatoegangsbewijs en het legitimatiebewijs te controleren. Voor de huurders van sporthal 2 dient de controle plaats te vinden in de toegangshal van sporthal 2 nog vóór de gang van de kleedruimtes. Voor beide hallen geldt dat niemand naar binnen mag voordat er gecontroleerd is op een geldig coronatoegangsbewijs en het legitimatiebewijs (van de leden, deelnemers en bezoekers), ook niet om alvast om te kleden/ warm te lopen.

Nu zullen jullie je misschien afvragen waarom wij verzoeken om een volwassen persoon de controles uit te laten voeren. Het controleren kan frustratie met zich meebrengen, wat weer kan leiden tot (grote) discussies en misschien wel vervelende situaties. Een volwassene is hier vaak toch iets meer tegen bestand.

Tot slot
Wij begrijpen dat de nieuwe maatregelen een grote impact hebben op de Nederlandse samenleving en veel vragen en onzekerheden met zich meebrengen. Desondanks is iedereen verplicht om zich aan deze maatregelen te houden. Zo niet, dan riskeert men een hoge geldboete of in het ergste geval de sluiting van onze accommodatie. Wij vinden het belangrijk dat al onze bezoekers op een prettige en veilige wijze gebruik kunnen blijven maken van onze faciliteiten en zullen er alles aan doen om de invoering en handhaving van de nieuwe maatregelen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het begrip, geduld en de medewerking van onze huurders is in dit proces van groot belang. Houd hier alsjeblieft rekening mee tijdens jullie bezoek.

Voor meer informatie verwijzen wij jullie naar het actuele Protocol Verantwoord Sporten.<https://nocnsf.nl/media/4960/protocol-verantwoord-sporten-v04112021.pdf>

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!