D-E-F Sintfeest

Vol verwachting klopt ons hart…..

De eerste F-jes kwamen rond 17.30 al zenuwachtig binnen en hadden er veel zin om de Sint en zijn Pieten te ontmoeten! Bij binnenkomst kreeg een ieder een hoedje met zijn naam erop, zodat de Sint precies kon zien hoe ieder F-je heette. Sommige kinderen hadden hun eigen pietenhoedje al op. Even voor 18.00 kwamen er een paar Pieten binnen om een paar geheimpjes met de kinderen te delen. Onder andere dat een van deze Pieten op de stoel van Sinterklaas had gezeten. Vlak daarna werd Sinterklaas door de voorzitter naar de kantine gereden. Zijn staf stak door het dak omhoog. Bij binnenkomst werd luidkeels gezongen voor de Sint en zagen we allemaal blije gezichtjes. Onze voorzitter heette Sint en zijn Pieten welkom en spelde de Sint een erespeldje op omdat DSS 25 jaar bestaat. De Sint riep vervolgens de kinderen per team bij zich, beginnend bij F1. Van vele kinderen van een team kon Sint wat leuks vertellen. Een aantal hadden bv. hun zwemdiploma gehaald afgelopen jaar en eigenlijk vind iedereen handbal hartstikke leuk om te doen. Voor een volgend team werd opgeroepen werd het team samen met Sint en zijn Pieten op de foto gezet. Na afloop kregen alle aanwezig kinderen een cadeautje van de Pieten en ging iedereen blij en voldaan weer naar huis toe.

Vervolgens moest er hard gewerkt worden om alles klaar te zetten voor de D en E jeugd.

De D en E jeugd ging per team aan een tafel zitten om het Doldwaze Sinterklaas Surprise spel te spelen. Zij hadden allen 2 cadeautjes meegenomen en gingen met een dobbelsteen en opdrachtkaartjes aan de slag. In de eerste ronde mochten zij de cadeautjes nog niet openen en gingen zij cadeaus verzamelen, weer terugleggen op de stapel, aan een buurvrouw of man geven of een opdracht uitvoeren. Bijvoorbeeld binnen 1 minuut 10 sinterklaasliedjes opnoemen. Het was leuk om te zien hoe ontzettend fanatiek de kinderen hier in zijn! In de pauze vloog een ieder naar buiten om even een frisse neus te halen. Vervolgens startte de tweede ronde. In deze ronde mochten de cadeautjes wel geopend worden en waren er extra opdrachtkaartjes toegevoegd. In de opdrachten moesten de kinderen pepernoten in de lucht gooien en er 4 in de mond opvangen of een pleidooi houden waarom ze een cadeautje graag willen hebben. Na afloop van de beide rondes moesten alle cadeaus eerlijk verdeeld worden, zodat iedereen met 2 cadeaus naar huis zou gaan.

Het was een gezellige en geslaagde avond!

Meer foto’s kunt u vinden op Facebook van DSS Handbal.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!