Wedstrijd om te vergeten

Afgelopen zaterdag zijn de Heemskerkse handbaldames afgereisd naar Dalfsen om aan te treden tegen de gelijknamige ploeg. De huidige landskampioen Dalfsen staat derde in de competitie en DSS is hekkensluiter in de eredivisie. De eerste tien minuten van de wedstrijd ging de stand gelijk op, maar vanaf 6-5 liep de thuisploeg uit. De speelsters van Dalfsen, die 20 uur per week trainen (5 maal per week dus 2x per dag) liepen aan alle kanten door de dekking heen van de DSS dames, die slechts 6,5 uur per week trainen.

In de rust stond er een stand op het scorebord die als eindstand genoteerd had kunnen worden (30-11). Even werd er gevreesd dat er als eindstand een basketbalscore van 60 op het scorebord zou komen te staan voor Dalfsen, maar DSS vertraagde het spel en de dekking leek iets beter te staan. Toch kregen de dames in de dertig minuten van de 2e helft nog 22 doelpunten om hun oren, waardoor de eindstand 52-17 werd. Een wedstrijd voor de Heemskerkse speelsters om snel te vergeten.

Zaterdag 27 februari 2016 wordt de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gespeeld in Sporthal de Waterakkers tegen E&O uit Emmen om 19.30 uur. De dames zullen hun schouders er onder zetten en alles uit hun zelf halen om een goede wedstrijd neer te zetten.

Daarna zal DSS de nacompetitie in gaan om te strijden tegen degradatie. Data en locaties van de nacompetitie wedstrijden zijn nog niet bekend.

Klik hier voor de foto’s.