Dames 1 wint ook eerste thuiswedstrijd!

DSS heeft met twee gewonnen wedstrijden, het maximale aantal punten behaald tot nu toe. Vorige week werd van Kwiek Raalte gewonnen met 18-19. Afgelopen zondag moest Westsite in sporthal De Waterakkers buigen voor de Heemskerkse ploeg.

DSS startte de wedstrijd niet scherp, daardoor kon Westsite in de eerste tien minuten een kleine voorsprong nemen (3-6). Daarna nam DSS het heft in handen (8-7) en gingen met een ruststand van 12-9 de kleedkamer in.

De tweede helft was de DSS dekking beter georganiseerd en fysiek sterker, hierdoor had Westsite meer moeite om te scoren. Echter door passfouten van DSS kwam het wedstrijdbeeld toch wat rommelig en gehaast over. Gelukkig waren er ook prachtig uitgespeelde spelsituaties (vanaf de cirkel en de snelle break) én een aantal mooie individuele acties van o.a. Britt van Elsacker. Het meest succesvol was het teamwork om ‘druk te zetten’ en ‘overtal te creëren’. De valkuil van DSS was echter dat het team te veel wissels inzette, waardoor de ruimtes werden dichtgelopen en de passmogelijkheden moeilijker werden.

Omdat er nog niet voldoende overtuiging in het spel aanwezig was, voelde de 26-20 eindstand direct na de wedstrijd nog niet als een echte overwinning. DSS staat momenteel wél 3e in de competitie (gebaseerd op doelpuntensaldo). Het is goed om te beseffen dat er nog genoeg aandachtspunten voor verbetering vatbaar zijn. Daar zal komende week dan ook hard op getraind gaan worden.
Zondag 24 september zal DSS dames 1 afreizen naar het verre Limburgse Panningen om de strijd aan te gaan met BEVO.

Foto: Simon Leijenaar

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!