Dames 1, zwaarbevochten tot grootse hoogte

Afgelopen jaren waren zeer bewogen, want in 2014 promoveerde dames 1 naar de eredivisie o.l.v. Ronald van der Kamp. Hij werd opgevolgd door John Zeeuw die hoofdtrainer/coach werd in seizoen 2014-2015. DSS verloor toen alle wedstrijden, maar handhaafden zich in de strijd om degradatie op het allerlaatste nippertje.

In het seizoen 2015-2016 kwam Johan van Huisstede aan de leiding. Dat was het jaar waarin DSS degradeerde naar de eerste divisie. In 2016-2017 werkte DSS aan meer stabiliteit, maar ook dit seizoen bleek alles behalve succesvol en handhaving hing af van de allerlaatste wedstrijd tegen Hellas. Zou DSS gespaard blijven voor weer een degradatie? Na een spannend strijd vol passie aan DSS zijde, wonnen de dames de wedstrijd en konden ze zich opmaken voor het nieuwe seizoen weer in de landelijke eerste divisie.

Het team is het handbalseizoen begonnen met een aantal nieuwe speelsters t.w. Britt van Elsacker en Jessey Bloemberg, speelsters die terug zijn op het oude nest, namelijk Marijke van der Horst en Britt Visser en twee speelsters die uit het tweede team terugkwamen t.w. Sandra van Dijk een Marcella Deen. Tevens kwam er een nieuwe trainer, Serge ter Horst en een nieuwe teambegeleidster Monique de Vijlder.

Nu na een half seizoen is er veel veranderd. Zo sloten Jet van der Kolk en Lisa Korver weer aan (beiden ook bij DSS gespeeld), raakte Melanie Draaijer geblesseerd aan haar knie en zijn Marcella Deen én Sandra van Dijk zwanger. Het team is zoekende en speelt zeer wisselvallig. Momenteel staat het team op een vijfde plek. DSS speelde een hele goede wedstrijd tegen koploper DSVD die met slechts twee punten verschil verloren ging en zij speelden gelijk tegen de hekkensluiter van de competitie PSV. In deze competitie liggen de teams heel dicht bij elkaar wat betekent dat blessure/afwezigheid van speelsters van invloed is op elke wedstrijdverloop. De uitslagen zijn ieder weekend weer een verrassing. Dit houdt in dat er van alles kan gebeuren, de competitie is nog niet beslist.

De doelstelling van de jonge ploeg is periodekampioen worden en/of bij de eerste vijf te eindigen. Hiermee stellen zij zich veilig voor een plek in de nacompetitie. In de nacompetitie zal de strijd gaan om promotie naar de eredivisie.

Om de huidige vijfde plek te behouden zullen de Heemskerkse speelsters (en begeleiding) aan de bak moeten. De dames trainen 4x in de week, waaronder 1x krachttraining en het team zal alles op alles zetten om haar doelstelling te behalen! Een beetje steun zal hen helpen, dus kom aanmoedigen op de zaterdagavond in Sporthal de Waterakkers!

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!