De duintrainingen voor de dames en A- en B-jeugd zitten er weer op. Nico de Groot heeft met veel plezier de afgelopen 2 maanden gelopen met afwisseld een kleine of grotere groep, met weer en wind, met regen en zonneschijn. Bij regen werd er gebeld of geappt gaat het wel door? Ja jammer hè ;-), de looptrainingen gaan altijd door behalve bij extreme weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld onweer. Ja maar ik heb net nieuwe loopschoenen. Maar je hebt toch nog wel je oude loopschoenen. Jaha. Lopen we verhard of in de modder, modder dus, na afloop hum was toch wel lekker. Veel reacties zoals: Waar zijn we? Hoelang nog? Zijn we er al? Is het nog ver? Heb je soms ADHD? Daar hebben ze Ritalin voor. Hou oud ben je eigenlijk? Je bent best nog wel goed in conditie. Mooi om te horen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de dames hun conditie opvijzelen. Zelfs trainer Johan van Huisstede heeft meegelopen, dat was leuk, zo kon hij 66k zien waar ‘zijn’ dames mee bezig waren. En na flink wat buikspieroefeningen weet Johan ook weer waar die zitten.

Tot slot er was veel waardering voor Nico die de trainingen zo afwisseld mogelijk heeft gemaakt om te voorkomen dat het saai zou worden. Diegene die meeliepen hebben lekker meegetraind en zijn vooruitgegaan met hun conditie en ook qua kracht, dat kan niet anders na al die treden van de Kruisberg, zelfs met een rugzak verzwaard met zand! (Rucking is overkomen waaien uit Amerika waar militairen deze trainingsmethode gebruiken om fitter te worden. Het verbetert je uithoudingsvermogen en het dragen van een verzwaarde rugzak traint al je core spieren inclusief je stabilisatoren in je onderrug. Door het versterken van deze spieren ontwikkel je een basis waarmee je meer kracht kunt zetten. Hoe handig is dat als je handbalt!)

TOPPERS, nu de zaal in en het juiste balgevoel weer krijgen, ALLEMAAL veel succes het komend seizoen, blessurevrij blijven en veel winstpunten behalen.

En tot ziens in de duinen.

Nico de Groot

P.S. hartelijk dank voor jullie aanwezigheid en de leuke attentie (Falcke sportsokken en Kneipp douchefoam).

20160805_201616