Handbal damesselectie DSS volop in voorbereiding!

De handbal damesselectie van DSS is alweer volop in training. Na 2 maanden conditie- en krachttraining in de duinen, zijn de speelsters weer te vinden in sporthal de Waterakkers (met vernieuwde vloer!).

En niet alleen de vloer is vernieuwd, er staat ook een nieuwe trainer/coach aan het roer, Serge ter Horst. Vorig jaar nog speler bij Aristos (eredivisie) in Amsterdam. Met speelervaring en ook veel ervaring op het trainers- en coachingvlak staat Serge voor de grotendeels vernieuwde ploeg. Met nieuwe spelersaanwinsten zoals Britt van Elsacker (Virum Sorgenfri -Denemarken) en meiden die terug zijn van ‘weggeweest’ zoals Marcella Deen, Marijke ter Horst, Britt Visser en Sandra van Dijk. Met aanvulling vanuit de A-jeugd bestaat de nieuwe selectie uit een mooie mix van jonge talenten en ervaren speelsters. De selectie zal gevormd worden uit twee teams die qua niveau dicht bij elkaar liggen. Het eerste team zal dit seizoen opnieuw uitkomen in de eerste divisie, het tweede team zal hoofdklasse gaan spelen.
Er is echter nog een positie niet volledig bekleed namelijk de keepersposities. Beide teams zijn namelijk nog op zoek naar een keepster. Nencie Leijenaar is bijna volledig hersteld van een enkelblessure, dus een extra keepster is geen overbodige luxe, eerder noodzaak.

De groep heeft een aantal mooie oefenwedstrijden in de planning, t.w. 19 augustus tegen SEW en 29 augustus tegen VIDO. Beide wedstrijden worden gespeeld in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur en zullen 3×25 minuten duren. Tevens gaat de selectie de eerste 3 dagen van september op trainingstage naar Panningen ter voorbereiding op de competitie. De eerste competitiewedstrijd is zaterdag 9 september tegen Kwiek in Raalte.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!