Derde keer op rij gelijkspel voor DSS

Zaterdag jl. speelde DSS een handbalwedstrijd in Sporthal de Waterakkers tegen Quintus uit Den Haag.

Afgelopen twee weken speelde DSS niet de allerbeste wedstrijden van het seizoen. Er werd gelijk gespeeld tegen zowel ZAP als Bentelo, terwijl de wedstrijden winnend afgesloten hadden kunnen worden. Het doel voor deze wedstrijd was dan ook om het eigen spel en niveau weer op te pakken om op die manier de punten in Heemskerk te kunnen houden.

DSS begon redelijk aan de wedstrijd, maar benutte niet alle kansen. Quintus maakte ook enkele foutjes, waardoor de stand de eerste dertig minuten gelijk op ging. Deze was bij rust 13-12 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust ging Quintus iets offensiever verdedigen en kon DSS niet meer het spel spelen wat zij zo graag doen. Daarentegen stond DSS ook haar mannetje in de dekking en werden zij ontzettend geholpen door jeugdkeepster Callan Ris die maar liefst 4 (!) penalty’s stopte. Hierdoor kon Quintus niet weglopen bij de Heemskerkse ploeg. Het was een spannende wedstrijd vanwege het hoge tempo, het feit dat beide teams grotendeels dezelfde spelopbouw hadden en dat Britt van Elsacker een rode kaart kreeg door ‘een zetje mee’ te geven aan een speelster van Haagse kant. Met nog vier minuten op de klok was de stand 25-25. Beide teams wisten echter in de laatste minuten van de wedstrijd niet meer te scoren, waardoor dit ook de eindstand werd.

Door dit gelijkspel behoudt DSS haar vijfde plek in de competitie. Aanstaande zondag speelt DSS tegen Fiquas Aalsmeer. Momenteel staat Aalsmeer één plek onder DSS met slechts één punt verschil, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!