Dames DSS geven wedstrijd weg in eerste kwartier

DSS reisde afgelopen zaterdag 2,5 uur om tegen DOS te spelen in het verre Emmer-Compascuum. Voorgaande wedstrijden vertoonde het spel van de Heemskerkse handbaldames een duidelijke stijgende lijn. De speelsters waren erg gemotiveerd tegenstand te bieden en er een leuke wedstrijd van te maken tegen DOS, een sterke middenmoter.

Dit zelfvertrouwen was echter snel verdwenen, toen DSS binnen 15 minuten op keek tegen een achterstand van 7-1. DSS kwam niet door de dekking heen en scoorde slechts vanuit een penalty. Vanaf het begin van de wedstrijd werden er veel pass- en vangfouten gemaakt. In tegenstelling tot DSS was DOS wél volop bij de les en werden DSS fouten direct afgestraft en kon DOS scoren met break-outs. DSS kon zich niet herpakken en het spel bleef onrustig gedurende de eerste helft. De ruststand was 18-6. In de rust sprak coach Johan van Huisstede zijn dames vermanend toe. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar vechtersmentaliteit tonen was de boodschap. En dat ze die hebben is bewezen in voorgaande wedstrijden.

Dit gebeurde, DSS was feller in de dekking en toonde meer geduld in de aanval. De aanvallen werder scherper afgerond op het doel. De koppies bleven omhoog en er werd gestreden om met een goed gevoel weer 2,5 uur terug te kunnen reizen naar Heemskerk. Toch was DOS in o.a. de een op een duels net iets sneller en gehaaider waardoor DSS niet kon inlopen. Het feit dat DOS in de tweede helft slechts 10 keer wist te scoren en DSS 9 keer, mag als positief gezien worden. Wanneer de Heemskerksen vanaf het begin er fel bovenop hadden gezeten en fysieker de strijd waren aangegaan, was de wedstrijd waarschijnlijk heel anders gelopen. Ongetwijfeld zullen de dames hiervan leren en hopelijk zal dit komende wedstrijden worden laten gezien.

Het zal aankomende zaterdag, geen gemakkelijke wedstrijd worden. Voor eigen publiek zal er gestreden worden tegen de huidige koploper uit de eredivisie, VOC uit Amsterdam. Support kunnen de dames daarom goed gebruiken. Kom kijken en aanmoedigen 30 januari a.s. om 20.30 uur in Sporthal de Waterakkers!

Klik hier voor meer foto’s.

foto dos-dss