Afgelopen zaterdag hebben de handbaldames van DSS gestreden tegen DOS uit Emmer-Compascuum.

De strijd ging het eerste kwartier gelijk op. De Heemskerkse dames lieten het voor de rust liggen. Door slordige passes in de aanval en door onvoldoende omschakelen naar de dekking keek de thuisploeg bij rust tegen een achterstand van 10 punten (11-21) aan.

Ondanks dat het goede aanvalsspel en de samenwerking in de tweede helft weer werd opgepakt kon het gat niet meer gedicht worden. Het verschil zat hem in de fysieke strijd die werd geleverd. DOS was harder en DSS bleef klappen incasseren. De eindstand was 26-38.

De ploeg van trainer/coach Johan van Huisstede is in deze competitie nog puntloos, toch blijven de speelsters positief. Er wordt tot op heden nog steeds vooruitgang geboekt in de wedstrijden en 26 doelpunten scoren is een mooi aantal voor wedstrijden tegen deze sterke tegenstanders die als semi-professionals worden gezien.

Komende twee weken hebben de dames geen wedstrijden in het vooruitzicht. De eerstvolgende tegenstander die zij treffen is VOC uit Amsterdam. Deze wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 20 oktober om 20.30 uur in Sporthal Elzenhagen in Amsterdam.

Klik hier voor meer foto’s.

3-10-2015