DSS dames 1 start handbalseizoen 2020-2021 met nieuwe trainer én coach

Afgelopen drie seizoenen hebben de dames van DSS met veel plezier getraind en gespeeld onder leiding van trainer/coach Serge ter Horst. Serge heeft ervoor gekozen om aankomend seizoen een nieuwe uitdaging aan te gaan bij de heren van Volendam. De Heemskerkse handbaldames wensen hem daar veel succes!

Daarom is het bestuur van DSS, in samenwerking en overleg met het team, op zoek gegaan naar een nieuwe trainer/coach. Zij zijn blij en enthousiast om te mogen mededelen dat deze zoektocht is geslaagd! Er is gekozen voor een nieuwe constructie. Zoran Jovanovic zal de trainingen verzorgen en Jitse Blommenstein zal verantwoordelijk zijn voor het coachen tijdens de wedstrijden. Daarnaast zal Jitse ook aanwezig zijn bij diverse trainingen. Zoran heeft jarenlange ervaring als trainer op het landelijk hoogste niveau en keert na 10 jaar terug op het oude nest van DSS. Jitse heeft als ex-handbalinternational een schat aan ervaring. Hij heeft onder andere gespeeld bij Kolping en Volendam en was actief als coach bij Tornado en KSV uit Heerhugowaard. De definitieve invulling van het team en complete technische staf zal komende weken bekend worden gemaakt. Datzelfde geldt voor de doelstelling. Zo spoedig mogelijk zal er meer bekend worden gemaakt over de trainingen, het gebruik van de zaal en de start van de competitie. Dit is echter afhankelijk van het verloop van het Corona-virus en de daarbij behorende maatregelen en adviezen. Wel is duidelijk dat het eerste damesteam tijdens de competitie geregeld versterkt zal worden door het mee laten spelen van talentvolle jeugdspeelsters vanuit de A-selectie. Zoran en Jitse zullen een mooie balans proberen te vinden tussen de ervaren en de jeugdige speelsters om een solide team te smeden. Dat zullen zij bewerkstelligen door hun passie en enthousiasme voor het handbal uit te stralen en over te dragen. Wat de trainer, coach en speelsters hoog in het vaandel hebben staan, is het hebben van plezier. De kans op mooie prestaties is dubbel zo groot wanneer met veel plezier getraind én gespeeld wordt.
Het damesteam is na de eerste kennismaking 3 juni jl. direct gestart met de eerste training. Deze vond plaats op het buitencomplex van DSS waarbij de RIVM-richtlijnen in acht werden genomen.

Op de foto: Zoran Jovanovic (links) en Jitse Blommenstein (rechts) na de eerste training.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!