Zaterdag 29 oktober speelde de Heemskerkse handbaldames van DSS thuis tegen DSVD uit Deurningen. Nadat de thuisploeg vorige week een goede wedstrijd had gespeeld tegen ZAP (die helaas verloren ging), ging de jonge ploeg vol goede moed de strijd tegen DSVD aan. Er werd redelijk gestart. In de aanval had DSS een aantal goede acties die, om eerlijk te zijn, met wat mazzel het doel in gingen. Maar na een paar minuten tijd bleek dat DSS moeite had om ploeg, die momenteel tweede staat in de competitie, tegen te houden in de dekking. De dames hadden de grootste moeite om de middenopbouwspeelster van DSVD af te stoppen, dat meerdere malen dan ook niet lukte. De nummer 10 van DSVD maakte razendsnelle loopacties en dook min of meer in de DSS verdediging waarbij DSS tijdstraffen opliep. Toen de thuisploeg vervolgens meerdere technische aanvalsfouten maakte en deze werden afgestraft door snelle breaks tegen, maakte DSS het zichzelf erg lastig. Er werd gerust met een stand van 11-20.

Na de rust ging DSS beter spelen. In de dekking stonden zij offensiever waardoor de ploeg uit Overijssel moeite had om het baltempo hoog te houden. Het was jammer dat DSS onvoldoende creativiteit in de aanval toonde waardoor de uitploeg langzaam steeds verder uit kon lopen.

Jeugdspeelsters Pien van der Geest en Floor Bos vielen zéér verdienstelijk in. Zij waren gezamenlijk goed voor vier doelpunten! De einduitslag was 23-35.

Zaterdag 5 november speelt de ploeg weer een thuiswedstrijd en wel tegen United Breda om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers. Deze ploeg staat onder DSS in de huidige ranglijst, maar dat betekent natuurlijk dat er hard ‘geknokt’ zal moeten worden om deze wedstrijd te winnen!

Klik hier voor foto’s van de wedstrijd. Deze foto’s zijn gemaakt door Simon Leijenaar.

Foto: Floor Bos vanaf de cirkelpositie.

dsc09887