Na een voorbereidingsperiode met duin- en zaaltrainingen en twee trials was DSS klaargestoomd voor het nieuwe seizoen 2016-2017 in de 1e divisie.
Afgelopen zaterdag ging de competitie van start met de eerste wedstrijd tegen Gemini in Zoetermeer. DSS degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie en Gemini promoveerde uit de tweede divisie, de teams waren dus onbekenden voor elkaar.
DSS schoot uit de startblokken toen de scheidsrechter het startsignaal gaf, de Heemskerkse dames liepen een aantal breaks en benutte alle kansen, waardoor zij binnen tien minuten met 1-6 voor stonden. Maar daarna zakte het spel volledig in en lieten zij Gemini terugkomen in de wedstrijd, daardoor was de stand bij rust 12-14. Na de rust vervolgde het spel zich en kwam Gemini zelfs op gelijke stand van 14-14. Dit bleef gelijk opgaan tot 20-20. Omdat Gemini vervolgens iets offensiever ging spelen, kwam er meer ruimte op de hoeken en op de cirkel. DSS maakte hier slim gebruik van waardoor de wedstrijd eindigde in 25-30!
Dieptepunt van de wedstrijd was de enkelblessure van Melanie Draaijer, de ernst van de blessure is nog niet bekend. Positief was de bijdrage van Melissa Wilmsen, teruggekeerd bij de club waar ze ooit begon. En vermeldenswaardig is ook de verdienstelijke invalbeurt van B-speelster Pien van der Geest.
Zaterdag 17 september a.s. speelt DSS haar eerste thuiswedstrijd. Deze zal plaatsvinden in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur tegen Bentelo.