DSS speelt gelijk tegen ZAP

Afgelopen zaterdag speelde DSS in Sporthal De Waterakkers de derby van het noorden tegen ZAP uit Breezand.

DSS wilde een goede handbalwedstrijd neerzetten voor het publiek nadat de vorige thuiswedstrijd tegen Voorwaarts verloren ging. Tevens hadden zij voor zichzelf iets recht te zetten want vorige week ging de wedstrijd bij Fortissimo ook verloren. ZAP stond twee plaatsen boven DSS met slechts twee punten meer, het zou dus vast en zeker een mooie wedstrijd worden.
DSS had een fenomenale start. Binnen 5 minuten stonden de dames 3-0 voor en ZAP had op dat moment niets in te brengen. DSS liep nog verder uit en na 11 minuten spelen stond het 8-3. Toen sloeg de wedstrijd om, DSS kreeg een tijdstraf en ZAP ging voor de snelle tegenaanval. Dit resulteerde in een ruststand van 11-10.

De tweede helft wilde DSS het snelle, energieke spel weer oppakken en dat lukte, de stand liep op tot 14-11. Toen leek het erop of DSS al haar kruit verschoten had, acties werden niet meer overtuigend uitgevoerd en schoten op het doel werden niet goed meer afgerond. Het gevolg was dat ZAP voor het eerst een voorsprong kon pakken. Pas in de laatste tien minuten (17-21) deed DSS weer een pas extra en gaven de speelsters alles om de wedstrijd positief af te sluiten. Dat lukte, want de dekking stond als een huis en in de aanval werd weer druk voor elkaar gezet waardoor Sandra van Dijk een aantal keer achter elkaar het doel wist te vinden. Met nog twintig seconden te spelen (22-21), vroeg coach Serge ter Horst een time-out aan. De laatste aanval zou voor de Heemskerkse thuisploeg zijn en het laatste schot op het doel móést een doelpunt worden, wilde DSS er een gelijk spel uitslepen.
Met een perfect opgezette aanval kreeg Britt Visser de bal op de cirkel. Zij werd daar echter zodanig hard aangepakt dat de scheidsrechter dit bestrafte met een penalty. Met nog 6 seconden op de klok benutte Sandra van Dijk deze en was de stand het gelijk.
Echter de coach van ZAP had voor de laatste vier seconden van de wedstrijd ook nog een time-out aangevraagd. De laatste seconden zou ZAP dus nog een aanval kunnen opzetten. Dat deden ze, maar ze wisten hieruit niet meer te scoren. De eindstand was dus 22-22.

Het is de grootste uitdaging voor DSS om stabiel te spelen en over de gehele wedstrijd hetzelfde spelbeeld te laten zien. Momenteel staat DSS 4e in de competitie. Volgende week speelt de ploeg uit tegen Bentelo.

Op de foto staat Angelique Groot.

Foto: Ronald Sap (voor alle foto’s van deze wedstrijd: https://photos.app.goo.gl/cEh6FKBW81VRrT1q1)

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!