DSS dames selectie op trainingsstage in België

Afgelopen weekend is de nieuwe dames selectie van DSS op trainingsstage geweest naar Sint Truiden in België.
De jonge ploeg vertrok op vrijdagmiddag 24 augustus om ’s avonds te trainen onder leiding van Zoran Jovanovic. De huidige trainer/coach van dit seizoen is Serge ter Horst. Hij was echter niet in de gelegenheid om mee te gaan op trainingsstage vanwege verplichtingen bij het Nederlands Beachhandbal.

Na de eerste fanatieke training werd snel het jeugdcentrum de Tochtgenoot opgezocht om te zorgen voor een goede nachtrust. Zaterdag beloofde een intensieve dag te worden. Er werd gestart met een twee uur durende training waarbij de focus op de dekking lag en het doornemen van de aanvalspatronen. Vervolgens werd een goede lunch genuttigd om daarna aan te treden tegen de huidige beker- en landskampioen van België, HB St. Truiden. De stand ging vrijwel gelijk op en regelmatig was het hard tegen hard, maar wél sportief! Uiteindelijk verliet DSS het veld als winnaar, de einduitslag was 20-24. Direct daarna werd een nieuwe wedstrijd van twee keer dertig minuten gespeeld tegen Fémina Visé. Het leek alsof het kruit was verschoten, want DSS maakte technische fouten in de aanval waardoor het jonge team uit Heemskerk in de eerste helft twaalf breaks tegen kreeg. De einduitslag is dan ook ietwat geflatteerd, 14-29. Toch mag DSS trots zijn op de resultaten die deze dag werden behaald.
’s Avonds werd er nog een stukje teambuilding gedaan door eieren te happen uit een bak yoghurt en torens te bouwen van spekjes en satéprikkers. Toen de dames uiteindelijk in bed lagen waren zij snel vertrokken na de zware en leerzame dag.
Zondag stond de laatste wedstrijd op het programma van het weekend. Opnieuw werd gespeeld tegen HB St. Truiden. Het zag er iets minder fris uit dan zaterdag, mogelijk speelde de vermoeidheid parten, maar er werd goed als team gespeeld en ontzettend hard gewerkt. En dat hardwerken loont bleek, want opnieuw won DSS de wedstrijd, 20-21!
Al met al heeft de ploeg afgelopen weekend veel geleerd, zowel van de trainer/coach Zoran als van elkaar. De dames kunnen, ondanks de smalle en jonge selectie, met plezier het komend seizoen tegemoetzien.

Zondag 2 september wordt er een trial gespeeld in Sporthal de Waterakkers om 13.00 uur. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen wordt gespeeld op zaterdag 15 september om 19.30 uur tegen ZAP in Sporthal de Waterakkers.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!