• Vrijdag 29 juni was het eindelijk zo ver, de dag waar de gehele E-jeugd naar uitkeek: Het DSS E-kamp! Natuurlijk moesten de kinderen eerst gewoon naar school maar na schooltijd was het snel spullen pakken en op naar het DSS-complex. Er was een paklijst aanwezig, zodat er niks vergeten zou worden. Vanaf 15.00 uur waren de kinderen welkom.

  Bij aankomst zagen zij al direct een grote stormbaan staan van 14 meter lang, gaaf! Het was alleen eerst tijd om alle luchtbedden en slaapzakken te installeren in de kleedkamers, waar de ouders mooi nog even bij konden helpen. De ouders gingen naar huis en de kinderen konden samen lekker even spelen, handballen of de stormbaan beklimmen.

  Daarna was het tijd voor het avondeten, patatjes met lekkere snacks! En die gingen er goed in bij iedereen. Daarna werd het diner nog goed afgesloten met een ijsje. Inmiddels was de DJ gearriveerd om de kantine om te toveren tot heuse discotheek. Tijd dus om even om te kleden en de disco-outfits aan te doen. Er kon lekker worden gedanst door de kinderen die dat wilden, anderen kozen er toch voor om de stormbaan te blijven bestormen. Ondertussen was er bij de disco ook ruimte voor karaoke songs, waar vooral de meiden veel plezier in hadden. De kantine was verduisterd en met de echte discolampen en rookmachine zag het er wel gaaf uit!

  Na de disco was er nog tijd voor spelen en uiteindelijk nog een spel op het beachveld: ratten en raven. Daarna werd het langzaamaan wel tijd om de tanden te gaan poetsen en richting bed te gaan. Al was dat volgens sommigen uiteraard nog laaaaang niet nodig. Uiteindelijk lag iedereen toch netjes op zijn/haar luchtbed of matje en kon er natuurlijk nog even flink gekeet worden. Tot daar de slaapouders waren die toch echt wilden dat het stil zou worden. En dat werd het uiteindelijk….

  De volgende ochtend was het weer vroeg dag. De organisatie kreeg om, jawel, 06.05 uur, de eerste foto door dat er kinderen voor de stormbaan klaar stonden! En ze hebben gelijk ook, slapen doen we thuis wel weer! Dus uit de veren en op naar een leuke nieuwe dag! Voor de organisatie was het stiekem wel genieten om de koppies te zien zo ’s morgens vroeg….de een na de ander kwam slaapwandelend langs gesjokt. Nadat iedereen zijn/haar bed had opgeruimd was het tijd voor het ontbijt. Er was voldoende lekkers en ook heerlijk vers fruit. Ook mochten de kinderen gelijk hun lunchpakket maken.

  Toen dat alles geregeld was en iedereen zich had ingesmeerd (het was tenslotte prachtig weer) konden de DSS-shirtjes worden aangetrokken. Er werd een leuke groepsfoto gemaakt met alle E kinderen (het leuke was dat de gehele E-jeugd aanwezig was op het kamp!) en erna ook nog met de F en kabouters erbij, welke aangesloten waren voor hun afsluitende F en kabouter dag deze zaterdag. Na de foto was er nog even tijd voor de stormbaan en werden de hulpouders geïnformeerd over de Vossenjacht. Want dat was de volgende leuke activiteit!

  De vossen hadden zich al verzameld in het dorp en vanaf het complex vertrok er om de zeven minuten een groepje dat via de route uiteindelijk in het dorp terecht kwam, waar naar elf vossen gezocht moest worden. Leuk om te zien dat de kinderen zo goed herkenbaar in hun DSS-shirt, hun best deden om de vossen te zoeken. Van elke vos kregen zij een letter, waarmee uiteindelijk een woord gemaakt moest worden. De vossen hadden in ieder geval hun uiterste best gedaan om knap voor de dag te komen, zoals op de foto hieronder te zien is. Na de lunch (picknick), werd de route terug naar het DSS-complex weer opgepakt. Uiteindelijk waren alle groepjes mooi op tijd terug en was er even tijd om te relaxen en bij te komen. Want, zo’n kort nachtje hakt er toch wel in… Het bijkomen was van korte duur, want vanwege het mooie weer lag de waterbaan buiten op het gras, waar goed gebruik van werd gemaakt.

  ’s Middags was er nog een sportieve activiteit, de Shoot Out Bokaal! De keepster van Dames 1, Indy, was bereid gevonden om te keepen en dat was voor sommige kinderen toch best wel spannend, maar vooral heel erg leuk! Leuk om te zien dat de kinderen ondanks de vermoeidheid stuk voor stuk toch weer fanatiek werden om een goede score neer te zetten. Indy kreeg het zwaar te verduren maar hield er ook een aantal ballen prachtig uit. Uiteindelijk won Gianna de bokaal bij de tweede jaars E en pakte Jill de bokaal bij de eerste jaars. Goed gedaan meiden!

  Daarna was goed te merken dat het slaaptekort zijn tol wel ging eisen. Mooi dat het kamp toen ook op z’n einde liep. Iedereen kon lekker naar huis, met een mooie foto en nog een paar leuke gadgets vanuit de handbalbond. Het was een zeer geslaagd kamp zonder enige wanklank, de kinderen hebben volop plezier gehad en gemaakt met elkaar en het weer was super! Dank aan alle ouders voor de extra handjes en hulp, in het bijzonder de slaapouders!

   We willen daarnaast graag nog een aantal namen extra uitlichten die met wat giften mede hebben gezorgd voor een geslaagd kamp:

  • Slagerij de Roode, die de vleeswaren voor het ontbijt en de lunch heeft gesponsord, dank daarvoor!
  • Albert Heijn Heemskerk, voor het sponsoren van een deel van de boodschappen voor het ontbijt, de lunch en tijdens de vossenjacht, dank daarvoor!
  • Jumping Kennemerland, voor het mooie aanbod van de stormbaan, dank daarvoor!
  • Willem Groente en Fruit (locatie parkeerplaats Jumbo in Uitgeest), voor het beschikbaar stellen van het heerlijke fruit, dank daarvoor!
  • Drogisterij Rozenbroek, voor het snelle afdrukken en schenken van de leuke foto’s, dank daarvoor!
  • Roy’s Heemskerk, de poelier in het dorp die voor alle kinderen en begeleiders tijdens de vossenjacht een bakje heerlijke kip beschikbaar had, dank daarvoor!
  • Het NHV voor het beschikbaar stellen van de stickers en de armbandjes, dank daarvoor!