dss-bentelo-17-09-2016Afgelopen zaterdag speelden de Heemskerkse handbaldames van DSS de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Zij trokken ten strijde tegen een oude bekende tegenstander, Bentelo.
De wedstrijd begon wisselend, want beide ploegen waren aanvallend sterk, maar verdedigend slordig. Dit resulteerde in een ruststand waarbij DSS slechts op een punt achterstand stond.
Direct na rust was het jonge thuisteam niet scherp genoeg waardoor Bentelo aan alle kanten de dekking kon overlopen. DSS had geen antwoord op het gevarieerde spel van de tegenstander, want zij konden zowel scoren van afstand, via passeerbewegingen als met passjes naar de cirkelspeelster. Echter kon DSS door de samenwerking in de aanval tussen Sandra van Dijk en Angelique de Groot een flink aantal keer tot scoren komen, waardoor het verschil niet verder uitliep dan vijf punten. Tegen het einde van de wedstrijd gaf DSS nog een beetje gas bij, waardoor het verschil werd gereduceerd tot twee punten. Maar de eindsprint mocht niet baten, want de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een verliespartij voor de Heemskerksen van 21-24.
Een speciale dank gaat uit naar alle 200(!) supporters, met o.a. de fanatieke DSS jeugd, die de dames zestig minuten lang hebben aangemoedigd.
Het nieuwe evenement bij de thuiswedstrijden met de blinde poule was ook een groot succes! De nummers waren namelijk bijna allemaal verkocht en Marion Duin ging er uiteindelijk met de hoofdprijs van 20 euro vandoor!