Spannende wedstrijd in sporthal de Waterakkers

Afgelopen zaterdag speelde DSS tegen de handbalclub E&O uit Emmen. Het was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. De wedstrijd begon vanuit beide ploegen sterk, er werd zeer fysiek gespeeld, er werden ‘klappen’ uitgedeeld én geïncasseerd. De stand ging gelijk op alhoewel E&O iedere keer een klein stapje voor bleef. De geduldig uitgespeelde aanvallen van DSS werden over het algemeen goed benut, echter na een gescoord punt kreeg DSS vaak direct een snelle tegenaanval van E&O te verduren bijna altijd met een doelpunt als gevolg.

Hierdoor was de stand bij rust 10-11 in het voordeel van de uitploeg. Na de rust bleven beide teams hetzelfde spel spelen, echter ging het er fysiek steeds harder aan toe. Er werd gespeeld vol passie en energie, dit in tegenstelling tot voorgaande wedstrijd tegen Dalfsen die zeer ruim verloren ging.

Met nog 5 minuten te spelen nam een speelster van E&O het voortouw door een aantal keer achter elkaar te scoren. Toen DSS ook nog twee tijdstraffen tegen kreeg en E&O in overtal stond, maakten zij hier slim gebruik van. De eindstand was 21-26 in het voordeel van E&O.

DSS heeft de gehele competitie (18 wedstrijden) niet kunnen winnen. Daarom zal er komende weken worden gestreden om degradatie/handhaving in de eredivisie. Volgende week zal de eerste wedstrijd worden gespeeld tegen SEW uit Wognum om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers. De overige tegenstanders die DSS zal treffen in de nacompetitie zijn Kwiek uit Raalte en opnieuw E&O uit Emmen.

Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd.
Klik hier voor de foto’s van ons Toppertje van de week Barry Verheij.

IMG_6639