31 oktober 2016, Heemskerk – DSS Handbal is geselecteerd voor de finale van de Nuon Club Competitie 2016. Hiermee kan DSS Handbal 10.000 euro winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. DSS Handbal roept alle inwoners van Heemskerk en Kennemerland op om te stemmen via nuon.nl/club.

 

De Club Competitie is een wedstrijd voor amateurclubs. Energiebedrijf Nuon helpt sportverenigingen hiermee om de energierekening te verlagen. DSS Handbal heeft zich ingeschreven voor de wedstrijd met een creatief idee om de energierekening omlaag te brengen. De hele handbalsport staat hierdoor op zijn kop, voortaan wordt er alleen nog Glow in the Dark handbal gespeeld! Dit wordt een revolutie in het handbal!  

 

Als DSS Handbal wint, wil zij het bedrag besteden aan energiezuinige CV ketels. Meer informatie over het idee van DSS Handbal is te vinden op https://clubcompetitie.nuon.nl/DSS Handbal Heemskerk#stemmen. Op deze pagina kan het publiek ook stemmen.

Deze film is tot stand gekomen door de enorme gastvrijheid van Bounz Beverwijk, een mooi staaltje samenwerking binnen de IJmond!  

 

Negen winnaars

De jury van de Nuon Club Competitie bestaat uit sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As, algemeen directeur van Nuon Peter Smink en twee energieadviseurs. In totaal hebben zij vijftig clubs uit heel Nederland genomineerd, waaronder DSS Handbal. De negen clubs met de meeste publieksstemmen winnen uiteindelijk de Nuon Club Competitie.

De winnaars ontvangen een cheque van 10.000 euro, die mag worden besteed aan maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie. Iedereen kan tot woensdag 16 november 2016 stemmen op DSS Handbal via https://clubcompetitie.nuon.nl/DSS Handbal Heemskerk#stemmen. De winnaars worden op 17 november bekend gemaakt.

 

Lagere energierekening

De belangrijkste reden om mee te doen, is dat DSS Handbal graag de energierekening wil verlagen. Het energieverbruik vormt een flinke kostenpost voor de vereniging. Volgens Nuon kunnen veel sportclubs met eenvoudige maatregelen flink besparen op de energierekening. Daarmee houden ze vervolgens elk jaar geld over om te investeren in de sport.

“Neem bijvoorbeeld de CV-ketel, de grootste gasverbruiker”, legt energieadviseur Rob van der Plas van Nuon uit. “Uit onze analyses blijkt dat clubs gemiddeld alleen al 15% op aardgas kunnen bezuinigen door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen. Maar ook met energiezuinigere verlichting en spouwmuurisolatie is veel winst te boeken.” Meer bespaartips voor sportclubs zijn te vinden op de Facebookpagina van Energiecoach Rob: facebook.com/EnergiecoachRob

 

Stem nu!

Wil je ook dat DSS Handbal winnaar wordt van de Nuon Club Competitie? Breng dan je stem uit op nuon.nl/club. Let op: dit kan uiterlijk tot woensdag 16 november 2016.

 

 dss%20bekerfinale2076