DSS houdt de punten in Heemskerk

Zaterdag 28 oktober speelde DSS tegen Westsite uit Amsterdam. DSS stond op gelijke hoogte met Westsite, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het thuisspelende team was bij lange na niet compleet want miste namelijk vier vaste speelsters. Voor de wedstrijd werd afgesproken gedoseerd te spelen.

DSS begon de wedstrijd ontzettend sterk en stond binnen vijf minuten op een voorsprong van 5-1. Daarna krabbelde Westsite terug en was de stand bij 8-8 weer gelijk. DSS liet de koppies niet hangen en probeerde met mooi samenspel kansen voor elkaar te creëren. En dat leverde geen windeieren op, want iedereen kon vanuit alle posities tot scoren komen.

In de dekking kreeg DSS nog geen grip op de linkeropbouwspeelster van Westsite waardoor zij drie keer scoorde. Het verschil in de rust was klein, maar DSS bleef de bovenliggende partij (15-13).

In de rust werden de puntjes op de i gezet wat betreft de tactiek. Dat wierp in de tweede helft zijn vruchten af, want DSS scoorde direct een aantal keer achter elkaar en liep daardoor uit naar 20-15.

Het spel wat de dames lieten zien was een genot om naar te kijken. Het was snel, energiek, doelgericht, coöperatief en met veel wilskracht. Alles klopte en lukte. Daar kwam bij dat Monique de Vijlder een wereldwedstrijd stond te keepen. Zij dreef de tegenstander tot wanhoop door een vijftal open kansen te stoppen en geen van de verkregen penalty’s werden door de Amsterdammers benut. Daarentegen benutte Melissa Wilmsen voor DSS wél alle penalty’s. Invalster Kim de Ruyter uit de B-jeugd had een goede drive naar het doel en scoorde twee maal vanaf de hoek. Ook Britt van Elsacker speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en was met negen doelpunten topscorer.

Na zestig minuten spelen was de stand op het bord 28-20 en daardoor hield DSS voor het eerst dit seizoen de punten in eigen huis.

Volgende week zaterdag, 3 november, speelt DSS opnieuw thuis om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers. Zij zullen dan aantreden tegen Bentelo.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!