DSS komt tekort tegen Fiqas/Aalsmeer

De wedstrijd tussen DSS en Fiqas/Aalsmeer beloofde op papier een spannende pot te worden.
DSS stond namelijk 6e in de competitie en Aalsmeer op slechts 2 punten achterstand 7e.

Aan het begin van de wedstrijd gingen de teams gelijk op, 4-4. Naarmate de eerste helft vorderde zakte de 6-0 dekking van DSS een beetje in en om het tij te keren besloot DSS over te gaan op een 5-1 offensief om het spel van Aalsmeer te ontregelen. Door deze verdedigingsvorm werden de ruimtes tussen de verdedigers groter en kon Aalsmeer uitlopen naar 4 punten verschil, 8-12. DSS besloot de dekking weer om te zetten naar de vertrouwde 6-0 waarna het stukken beter ging. Aalsmeer schoot in de laatste 8 minuten slechts een keer op het doel van DSS. DSS kon met goed samenspel in de aanval de stand weer gelijk trekken, daardoor werd gerust met 13-13.
Het zou dus een wedstrijd van 30 minuten worden waarin DSS alles moest geven. Maar het tegenovergestelde was waar, in de dekking werd de Heemskerkse ploeg een aantal keer overlopen en in de aanval was het samenspel niet scherp en snel genoeg. Uiteindelijk wist DSS in de tweede helft slechts vier keer het net te raken. De einduitslag was 17-25.

DSS zal de komende weken heel hard aan de slag moeten gaan om de nodige punten te behalen om de nacompetitie te kunnen spelen. Aanstaande zaterdag zal daarmee moeten worden begonnen tegen de hekkensluiter van de eerste divisie. Zaterdag 17 maart zal DSS om 20.45 uur spelen tegen PSV in Eindhoven.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!