Spel DSS dames 1 vertoont stijgende lijn.

Zaterdag 16 januari 2016 speelden de handbaldames van DSS de thuiswedstrijd tegen Kwiek uit Raalte. Kwiek stond slechts twee punten boven de Heemskerkse ploeg, dus de kans op een spannende wedstrijd zat er dik in. De wedstrijd ging gelijk op, na acht minuten was de stand 6-5 in het voordeel van DSS. Het was een harde wedstrijd met veel fysiek contact. In de rust keek DSS toch tegen een achterstand aan, namelijk 14-18. De dekking stond aan beide kanten sterk. Dit betekende dat DSS veel geduld moest opbrengen om de verdediging van Kwiek uit elkaar te spelen om te kunnen scoren.
Debutante Mieke van Huisstede speelde overigens niet onverdienstelijk en gaf een aantal mooie assists, tevens speelde oud-gediende Sandra van Dijk mee, zij zorgde voor snelle en verrassende passes en gaf de DSS verdediging sowieso extra fysieke steun. Speelster Rosalie Sap is voorlopig uitgeschakeld met een ernstige knieblessure.
Vanaf de 50e minuut nam de spanning toe in Sporthal de Waterakkers, want het scoreverloop ging gelijk op, 21-21, 23-23 en 24-24. Keepster Nencie Leijenaar wist diverse lastige scoringskansen van Kwiek te verijdelen, waaronder een penalty. Echter 4 minuten voor tijd, na een time-out, raakte DSS op onverklaarbare wijze het spoor bijster, de opbouw verliep onrustig en er werd onnodig balverlies geleden wat leidde tot diverse snelle tegenaanvallen.
Kwiek speelde enkele spelsituaties slim uit en scoorde vanaf de cirkel, hier was de DSS keepster niet tegen opgewassen. DSS keek vervolgens tegen een achterstand aan van 24-27. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een stand van 25 tegen 29. Daar waar DSS vorige week tegen Venlo 52 minuten goed speelde waren dit er nu 56 minuten, dit geeft hoop voor de komende wedstrijden.

Aankomende zaterdag speelt DSS tegen DOS in het verre Emmer-Compascuum.

DSS-Kwiek 16-1-16