• Afgelopen zaterdag speelde dames 1 de laatste wedstrijd van dit lange seizoen tegen de hekkensluiter van de eerste divisie: Westsite. De thuiswedstrijd werd met 40-18 gewonnen, maar de wedstrijd was vandaag niet zomaar gewonnen.

    In de eerste 10 minuten handbalde dames 1 redelijk naar hun niveau. Veel tempo, simpele druk en scoren. Verdedigend hadden de Heemskerksen echter moeite met de opbouwers van de Amsterdammers. Daarom kon DSS niet ver uitlopen (3-6, 6-9). Het verschil bleef steeds rond de 3 à 4 punten hangen. Veel slordige passes en balverlies zorgde ervoor dat Westsite de kans kreeg om te scoren. DSS kreeg nog steeds geen grip op hun aanval en daardoor kwamen de Amsterdammers steeds dichterbij (12-16). Vlak voor rust kregen zij helemaal de smaak te pakken en konden zij inlopen tot 1 punt verschil. De ruststand was dan ook 16-17.

    DSS wist dat het de 2e helft anders moest handballen, want dit is niet wat zij kunnen. Maar ook in de 2e helft kwam het er niet uit. Er werd weer een klein gaatje van 3 punten geslagen (18-21), maar ook die kon Westsite redelijk dichtlopen (20-21). DSS has veel technische fouten en onnodige 2 minuten. Westsite profiteerde daarvan. Maar toch wisten de Heemskerksen een iets groter gat te slaan van 5 punten (20-25, 21-26), wat weer een beetje lucht gaf. Maar ook nu wisten de Amsterdammers dit gat weer dicht te lopen (24-26). De laatste 5 minuten werden onnodig spannend gemaakt. In de laatste minuut stond DSS 2 punten voor, maar wist Westsite, d.m.v. een lange aanval, te scoren. Hierdoor was de stand met nog 40 seconden te spelen 27-28. Met nog 10 seconden op de klok riep Mark Neeft zijn ploeg nog 1x bij elkaar en zo wisten de dames wat ze moesten doen. Westsite ging man op man verdedigen, maar DSS wist dit gelukkig niet meer uit handen te geven.

    Het was niet de beste wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten, maar gelukkig wel gewonnen. Nu hebben de dames een week rust verdiend, waarna ze weer vol gas verder zullen trainen voor komend seizoen. Op 1 en 2 juni zullen zij ook deelnemen aan het eigen ITQ DSS beachhandbaltoernooi in Heemskerk.

    Doelpunten: Kim de Ruyter (6), Yvett van Dijk (4), Ilse Groot (4), Natasja de Vries (4), Hiske van der Weide (4), Livvia Adrichem (2), Demi Bleeker (2), Roos van Hensbergen (1) en Daphne Neeft (1).