Zondag jl. speelden de Heemskerkse dames tegen het tweede team van Quintus in Kwintsheul.

De speelsters kwamen in de eerste minuut direct op voorsprong en wisten de minuten erna de cirkelspeelster, Yara Buurmeijer, goed te vinden. Echter werd er in de dekking onvoldoende snel omgeschakeld waardoor Quintus steeds op snelle wijze wist te scoren. Hierdoor bleef de stand de eerste tien minuten gelijk opgaan. Door een aantal technische fouten in de aanvallen erna kon Quintus uitlopen naar vijf doelpunten verschil. Vlak voor rust wist de tegenpartij nog een paar keer te scoren waardoor de ruststand 17-10 was.

Na de rust liet DSS de eerste tien minuten zien hoe het eigenlijk kan en moet spelen, als collectief in de dekking en ook als collectief in de aanval door te scoren van afstand, via de hoeken, aan de hand van passeerbewegingen en via de cirkel.

Alleen leken de krachten daarna verspeeld bij het jonge team, want er vielen weer meer ruimtes in de dekking waardoor Quintus in score weer kon uitlopen. De einduitslag 34-23 geeft een klein beetje een vertekend beeld van de wedstrijd, want de ploegen lagen qua kwaliteit dichter bij elkaar.

Twee speelsters uit de jeugd, Natasja de Vries en Floor Bos, maakte hun debuut bij het eerste team! De manier waarop de speelsters steeds beter op elkaar raken ingespeeld, beloofd veel goeds voor de komende wedstrijden.

Zaterdag 15 oktober 2016 speelt DSS om 19.30 uur thuis tegen Fortissimo. Let op! Niet in Sporthal de Waterakkers, maar in De Kinheim Sporthal, Hoflanderweg 188, 1945 ZH Beverwijk!