De dames 1 speelsters van DSS hebben er weer een handbalweekend op zitten. Zaterdag en zondag hebben zij namelijk gespeeld op het Noord-Holland toernooi in Wognum.

De eerste dag mochten de dames aantreden tegen VOC uit Amsterdam en VZV uit ’t Veld. De eerstgenoemde tegenstander zal DSS ook in de competitie tegenkomen en helaas bleek VOC nog een maatje te groot voor de speelsters uit Heemskerk. Waar de tegenstander na een helft een heel nieuw team inzette (7 wissels), moest DSS het doen met twee wissels. Het trage, creatiefloze spel van DSS kon niet op tegen het snelle, dynamische spel van VOC. De eindstand was 28-7 in het voordeel van VOC.

Nadat de dames een macaronibuffet hadden genuttigd mocht worden gestreden tegen VZV. Dat team zal komend jaar uitkomen in de eerste divisie. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd liet DSS nu beter spel zien, het tempo lag hoger en door goed samenspel werden een aantal puntjes bij elkaar gesprokkeld, de stand eindigde in 22-14 in het voordeel van VZV.

Na een nachtje rust mochten de dames op zondag starten om 13.00 uur tegen de thuisploeg SEW in sporthal de Bloesem. DSS schoot uit de startblokken en verraste SEW. Door mooie combinaties, goed samenspel, rust in de aanval en sterke acties in de dekking eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel! 14-14. ’s Middags mochten de dames opnieuw aantreden tegen SEW om te strijden voor de derde of vierde plaats. Helaas had DSS al haar kruit verschoten in de eerste wedstrijd. Er werd de speelsters weinig rust gegund omdat zij slechts een wissel bezaten en dat brak hen op. De eindstand was 23-8 voor SEW.

Het gelijkspel van de eerste wedstrijd tegen SEW biedt perspectief voor de competitie voor deze zeer jonge groep. Overigens ontbraken er drie basisspeelsters, daarentegen werd er door Anouk Gorter en Michelle van Langen, beiden A-speelsters zeer verdienstelijk ingevallen.
Aankomende zaterdag, 5 september, zal de eerste competitiewedstrijd tegen V&L in Geleen om 19.00 uur worden gespeeld.