DSS pakt eerste punten van 2018

DSS speelde zaterdag 13 januari de eerste thuiswedstrijd van 2018 tegen Herpertz BEVO HC uit Panningen. Die ploeg stond 13e op de ranglijst en DSS 6e. Toch mocht er van onderschatting geen sprake zijn. Vorige week verloor DSS namelijk van Westsite, een ploeg die ook onder het Heemskerkse team stond in de competitie.
DSS begon de eerste minuten van de wedstrijd tegen BEVO sterk in de dekking. In de aanval lieten de dames van DSS een aantal kansen liggen, waardoor zij nog niet konden weglopen van de Limburgse ploeg. De ruststand was 7-10 in het voordeel van DSS.
In de tweede helft bleef DSS foutjes maken, zowel in de aanval als in de dekking. Geluk bij een ongeluk was dat BEVO ook niet trefzeker was. Op de cruciale momenten maakte DSS wél de juiste beslissingen, waardoor het verschil eigenlijk de hele wedstrijd drie punten bleef. Zo benutte DSS vijf penalty’s terwijl BEVO haar twee 7-meter kansen niet benutte mede door de reddingen van keepster Callen Ris. De einduitslag van de wedstrijd was hierdoor 23-18. Het gevolg hiervan is dat DSS 5e in de competitie staat met op slechts 1 punt voorsprong op zowel Fortissimo, Aalsmeer en Westsite.
Zaterdag 20 januari speelt DSS om 20.40 uur tegen Hercules in Den Haag.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!