DSS pakt punten tegen Hercules

Zaterdag 17 november speelde DSS thuis tegen Hercules uit Den Haag. Op papier stonden DSS er beter voor. Zij stonden namelijk op de 7e plek en Hercules op de 14e.

DSS startte de wedstrijd overtuigend. Na tien minuten spelen stonden de dames met 6-3 voor en was er gescoord van afstand, met doorbraken en vanuit de break. DSS liet zien dat de tegenstander met snelheid overlopen kon worden. Naarmate de eerste helft vorderde liep DSS langzaam weg bij Hercules, waardoor zij bij rust een riante voorsprong van zeven punten hadden opgebouwd (14-7).

Het begin van de tweede helft hielden de Heemskerkse speelsters deze voorsprong vast, totdat er wat onrust in de ploeg ontstond. In de dekking werd onvoldoende rugdekking gegeven waardoor DSS tegen een aantal tijdstraffen aanliep. Daarbij wisten de dames in de aanval niet tot scoren te komen, met als gevolg dat er lichtelijke paniek ontstond toen Hercules puntje voor puntje dichterbij kwam (16-11 en 18-14). Gelukkig wisten de speelsters uiteindelijk het hoofd koel te houden en zich niet te laten intimideren door de provocaties van Hercules.

Er waren opnieuw flink wat speelminuten voor een aantal B-junioren. Semmy le Noble maakte tijdens deze wedstrijd haar eerste minuten in de Eerste Divisie. Roos van Hensbergen wist bij haar eerste balcontact direct tot scoren te komen en Kim de Ruijter wist zelfs vier keer het doel te treffen.
Volgende week speelt DSS om 19.00 uur uit tegen Volendam.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!