Sportfestijn Sporthal de Waterakkers

Afgelopen zaterdagavond speelden de G-teams van DSS en SEW een demonstratiewedstrijd in Sporthal de Waterakkers. G-handbal is handbal voor mensen met een beperking. Het was een leuke wedstrijd en bovendien ontzettend spannend. De sfeer was optimaal zowel op het veld als op de tribunes. De stand ging gelijk op, er werd flink gestreden. De wedstrijd eindigde na 2×20 minuten in 5-5. De spelers én het publiek hadden genoten, mede door het enthousiasme van de omroepster die de wedstrijd als een professionele reporter aan elkaar praatte.

Om 19.30 uur ging de eredivisie wedstrijd van dames 1 van DSS en SEW van start. DSS begon sterk, in de dekking werd goed aangepakt en er werd direct gescoord vanuit een break-out. DSS profiteerde van een aantal pass- en afrondingsfouten van SEW waardoor de stand uitliep naar 5-2. Vervolgens verloor DSS enkele duels en SEW pakte de draad weer op, waardoor de stand 5-5 werd. Het was een spannende eerste helft, de teams waren aan elkaar gewaagd. De ruststand was 10-12 in het nadeel van DSS.

Na de rust leek DSS het spoor bijster, in de aanval werden geen kansen meer gecreëerd en de dames kregen een aantal breaks om hun oren door de offensieve 5-1 dekking van de tegenstander, waar de DSS speelsters geen antwoord op wisten. Het gebrek aan creativiteit van DSS gaf SEW de kans om puntje voor puntje verder uit te lopen. De Heemskerkse dames hielden wel stand in de verdediging en werden niet overlopen in de dekking. Dat DSS in 30 minuten slechts 3 keer de keeper wist te passeren, waarvan een keer met een penalty is op z’n minst gezegd toch wel zeer teleurstellend, daarentegen scoorde SEW in de tweede helft 11 keer. De eindstand van de wedstrijd was 13-23.

Zaterdag 20 februari spelen de dames een uitwedstrijd tegen Dalfsen en 27 februari wordt de laatste thuiswedstrijd tegen E&O uit Emmen gespeeld. Daarna gaan de speelsters zich opmaken voor de nacompetitie.