DSS sluit seizoen af zonder punten

De Heemskerkse handbaldames speelden zaterdag 7 maart om 20.00 uur de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Zij mochten aantreden tegen ZAP uit Breezand.

De dekking van DSS stond de eerste minuten van de wedstrijd goed en de thuisploeg had moeite om tot scoren te komen. Maar aan de andere kant verzaakte DSS het ook om zichzelf te belonen. Zo’n 10 kansen werden gemist en daarmee maakte de Heemskerksen het zichzelf onnodig lastig. Na 15 minuten spelen was de stand pas 5-3. De laatste 5 minuten van de eerste helft voerde DSS het tempo wat op en dat zorgde ervoor dat ze terugkwamen van een 10-4 achterstand naar 11-7.
Na de rust bleef DSS moeite houden met kansen afmaken, maar de dekking stond sterk. Daardoor werd er opnieuw aan beide kanten weinig gescoord. Het team uit Heemskerk bleef als gevolg daarvan tegen een achterstand van 3 à 4 punten aankijken en kon niet dichterbij komen (18-15 en 22-18). Na 60 minuten spelen stond er 25-21 op het scorebord en verliet DSS zonder punten Breezand. Tevens eindigde DSS de wedstrijd zonder trainer/coach Serge ter Horst. Hij kreeg 5 minuten voor het laatste fluitsignaal, na 2×2 minuten, een rode kaart. ZAP speelt door dit eindresultaat nog nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie en DSS eindigt op een 12e plek, net boven de degradatiestreep.

In september zal de nieuwe zaalcompetitie weer van start gaan, vooralsnog gaan de dames en de begeleiding genieten van een welverdiende zomerstop.

Doelpunten: Angelique de Groot (9), Kim de Ruyter (4), Yara Buurmeijer (2), Britt van Elsacker (2), Murron Ris (2), Yvett van Dijk (1) en Ilse Groot (1).

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!