DSS sluit seizoen winnend af in Twello

DSS reisde voor de laatste wedstrijd van het handbalseizoen af naar het Gelderse Twello. Daar trof het FitenFun/Voorwaarts. Deze ploeg had voor aanvang van de wedstrijd de promotie naar de Eredivisie al op zak. Dat betekende echter niet dat DSS zich makkelijk gewonnen zou geven.

De Heemskerkse ploeg zag er bij voorbaat tegen op om een wedstrijd te spelen zonder hars (vanaf volgend seizoen is spelen met hars verplicht, ook in de Eerste Divisie), maar de dames wilden het seizoen graag op een positieve manier afsluiten door een goede wedstrijd te spelen. En dat gebeurde …. de eerste minuten speelde DSS ijzersterk en kwam op een mooie voorsprong van 0-4. Deze voorsprong kon tot halverwege de eerste helft goed worden vastgehouden (6-9). Toch sloop Voorwaarts langzaam dichterbij en bij de 10-10 leek de thuisploeg DSS te gaan overlopen. De Heemskerkse dames speelden de laatste vijf minuten van de eerste helft namelijk slordig in de aanval met als gevolg balverlies, waar Voorwaarts van profiteerde en vanuit snelle break-outs kon scoren. Daardoor was de stand bij rust 19-14.

Na rust speelde Voorwaarts met mandekking, maar door deze tactiek kregen hoekspeelsters Melissa Wilmsen en Natasja de Vries en cirkelloopster Murron Ris meer ruimte en zij maakten hier goed gebruik van. DSS liep weer in tot een stand van 22-19. De thuisploeg wist zich geen raad met de perfect opererende verdediging van DSS met als sluitpost Monique de Vijlder. DSS werkte op een mooie manier de achterstand weg (22-22). Daarna was het stuivertje wisselen met een stand van 25-24 en 26-27. Met nog vier minuten te spelen was de score 30-29 en vervolgens wist DSS met een fantastische dekking en prachtig samenspel in de aanval nog twee keer te scoren waardoor zij de wedstrijd winnend afsloten!

De speelsters van DSS en begeleiding gaan nu genieten van een welverdiende rustperiode van drie weken om vervolgens te starten met de voorbereiding van het beachhandbalseizoen.

Doelpunten DSS
Melissa Wilmsen (7) Angelique de Groot (7), Murron Ris (5), Floor Bos (4), Natasja de Vries (4), Britt van Elsacker (3) en Jet van der Kolk (1).

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!