DSS speelt laatste competitiewedstrijd gelijk tegen Gemini

De dames van DSS speelden zaterdag 31 maart de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Gemini in Zoetermeer. Voor beide teams stond er niets meer op het spel, zowel Gemini als DSS hadden geen zicht meer op de nacompetitie voor promotie en zij waren ook veilig voor degradatie.

DSS kwam in het begin van de wedstrijd tot mooie combinaties in de aanval waarbij werd afgerond van de cirkelpositie door Britt Visser en Yara Buurmeijer. De stand ging echter gelijk op doordat DSS niet scherp genoeg was in de dekking. Gemini werd niet gehinderd en kon probleemloos de bal rond spelen en de DSS verdediging uitspelen.
Bij rust stond DSS toch op een kleine voorsprong, 11-13. Direct na de rust liep DSS iets verder uit en kwamen de dames zelfs op vier punten voorsprong (14-18). Daarna leek een stukje vermoeidheid en concentratiegebrek de kop op te steken, waardoor zij de voorsprong uit handen gaven en 5 minuten voor tijd zelfs tegen een achterstand van twee punten aankeken (22-20). Vervolgens speelde DSS met iets meer geduld in de aanval en kwam Rosalie Sap een paar keer mooi tot scoren (24-24). De Heemskerkse ploeg had het laatste balbezit en speelde de aanval goed uit, maar wist daaruit niet te scoren waardoor beide ploegen het veld verlieten met één punt. Hierdoor eindigt DSS op de 7e plek in de competitie en zullen zij volgend jaar dus ook weer uitkomen in de Eerste Divisie Landelijk.

Een aantal speelsters zullen volgend jaar niet terugkeren in de selectie, t.w. Jessey Bloemberg, Melanie Draaijer, Maxime Sinnige, Marijke ter Horst, Marcella Deen en Sandra van Dijk. Zij verleggen hun focus naar een maatschappelijke carrière of het ouderschap.

 

De speelsters (en begeleiding) gaan nu eerst genieten van twee weken rust om daarna te starten met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen met beachhandbal-, zaal-, conditie- en krachttrainingen.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!